08:32 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σχολίασαν την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας, η οποία νωρίτερα εξέδωσε προειδοποίηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Συνδρομή στην προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ καταλογίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή την έκθεση της ΤτΕ για τα δημοσιονομικα.

Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφεραν ότι αφού ο κ. Στουρνάρας «ξεκίνησε νωρίς τη συμβολή του στην προεκλογική εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας, κοινοποιούμε εκ νέου τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου (15.5.19), την οποία είχε κάνει στην αρχή  της επικουρικής καμπάνιας του κ. Στουρνάρα κατά του ΣΥΡΙΖΑ».

Η δήλωση του κ. Τσακαλώτου είχε ως εξής: «Εκ παραδρομής σήμερα ο κ. Στουρνάρας διάβασε τους προϋπολογισμούς της δικής του θητείας ως υπουργού Οικονομικών, όπου είχε μια κάποια δυστοκία στην επίτευξη στόχων. Είμαι βέβαιος ότι αν ανατρέξει στο δικό μας προϋπολογισμό και δει προσεκτικά και τους οικονομικούς δείκτες, θα διαπιστώσει ότι ο απαιτούμενος δημοσιονομικός χώρος υπάρχει».

Το πρωί της Δευτέρας, η Τράπεζα της Ελλάδος εξέδωσε προειδοποίηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, προβλέποντας ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 1,9% για φέτος, του 2,1% για το 2020 και του 2,2% για το 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προειδοποιεί η ΤτΕ: Κίνδυνος από τις φοροελαφρύνσεις, υστέρηση στο «μέτωπο» των πλεονασμάτων

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην ετήσια έκθεση της ΤτΕ για τη δημοσιονομική πορεία της χώρας, ο ρυθμός ανάπτυξης θα μπορούσε να ήταν ακόμη υψηλότερος, εφόσον αποφεύγονταν οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Η ΤτΕ προειδοποίησε, δε, ότι τυχόν ακύρωση των συμφωνηθέντων μέτρων θα επιδράσει αρνητικά στο επενδυτικό κλίμα και την οικονομική δραστηριότητα.

Το μεσημέρι, πηγή της Ευρωζώνης, την οποία επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι η Ελλάδα θα βρεθεί στην ατζέντα του Eurogroup της 8ης Ιουλίου – μία ημέρα μετά από τις εκλογές 2019.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στην ατζέντα του Eurogroup της 8ης Ιουλίου η Ελλάδα

Κατά την ίδια πηγή, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα εξετάσουν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας σε συνέχεια της τρίτης έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αν και η συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιηθεί μόλις λίγες ώρες μετά από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, αποφασίστηκε η Ελλάδα να βρεθεί στην ατζέντα, προκειμένου να σταλεί «σωστό μήνυμα» στην κυβέρνηση που θα προκύψει.

Σχετικά:

Προειδοποιεί η ΤτΕ: Κίνδυνος από τις φοροελαφρύνσεις, υστέρηση στο «μέτωπο» των πλεονασμάτων
«Καμπανάκι» ΤτΕ για πλεόνασμα κάτω του στόχου: Έτος σημαντικών προκλήσεων το 2019
Στην ατζέντα του Eurogroup της 8ης Ιουλίου η Ελλάδα
Τσακαλώτος: Αν κερδίσει η ΝΔ ο Στουρνάρας θα πει ότι η οικονομία θα πάει καλύτερα
Tags:
βουλευτικές εκλογές, βουλευτικές εκλογές 2019, εκλογές 2019, εκλογές, Γιάννης Στουρνάρας, Τράπεζα της Ελλάδος, ΤτΕ, Νέα Δημοκρατία, ΝΔ, Υπουργείο Οικονομικών
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK