09:22 04 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Νέα Δημοκρατία επιτίθεται στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι με τον νέο Ποινικό Κώδικα μπορούν πλέον να αποφυλακισθούν «ακόμη και οι τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη».

Θέση στο θέμα με τον νέο Ποινικό Κώδικα και το ενδεχόμενο αποφυλάκισης μελών της «17 Νοέμβρη» παίρνει η Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας πως είναι πιθανό ένα τέτοιο σενάριο και πως η γαλάζια παράταξη θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να αποτρέψει «τη μαζική αποφυλάκιση αμετανόητων δολοφόνων».

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη, δήλωσε ότι «με τον νέο ποινικό κώδικα που ψήφισε μόνη της η κυβέρνηση, εγκληματίες που έχουν καταδικασθεί σε ισόβια για ειδεχθή εγκλήματα, ακόμη και οι τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη, μπορούν πλέον να αποφυλακισθούν».

Η κ. Ζαχαράκη κατηγορεί την «απερχόμενη κυβέρνηση» πως η επιλογή «να δρομολογήσει μια τέτοια πρωτοφανή εξέλιξη, επιβεβαιώνει τη νοσηρή ανοχή της σε κάθε είδους ανομία. Ακόμη και στην τρομοκρατία».

«Η Νέα Δημοκρατία, εφόσον την εμπιστευθούν οι πολίτες, θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να αποτρέψει την μαζική αποφυλάκιση αμετανόητων δολοφόνων. Και θα αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών», υπογραμμίζει η κ. Ζαχαράκη.

Υπενθυμίζεται ότι υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, είχε χαρακτηρίσει «ψευδή» τα δημοσιεύματα ότι 17Ν θα μπορούν να αποφυλακίζονται με τον νέο Ποινικό Κώδικα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαμάχη για τον Ποινικό Κώδικα και το σενάριο αποφυλάκισης μελών της «17Ν», διαψεύδει ο Καλογήρου

Ο κ. Καλογήρου είχε υποστηρίζει ότι με τον παλιό Ποινικό Κώδικα όποιος είχε περισσότερες καταδίκες ισόβιας κάθειρξης, έπρεπε να παραμείνει στη φυλακή για 19 χρόνια. Αντίθετα, με τον νέο Ποινικό Κώδικα πρέπει να παραμείνει για 25 έτη. Πρόσθεσε ότι δεν εμπίπτουν στην πιλοτική εφαρμογή του θεσμού της ηλεκτρονικής επιτήρησης όσοι έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Tags:
17 Νοέμβρη, Δικαιοσύνη, αποφυλάκιση, Μιχάλης Καλογήρου, Ποινικός Κώδικας, Νέα Δημοκρατία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK