15:54 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Εθνικές εκλογές 2019 (271)
0 0 0
Βρείτε μας

Σε δήλωση για την τοποθέτηση του Μπάμπη Παπαδημητρίου για την πιστοληπτική γραμμή προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας: «Αυτή την πιστωτική γραμμή εμείς αποφύγαμε και ως αποτέλεσμα η αξιοπιστία της χώρας μας στις διεθνείς αγορές έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα».

Σήμερα, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου δήλωσε ότι σε περίπτωση νίκης της ΝΔ «θα πάμε σε μια πιστοληπτική γραμμή», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων ότι λίγο πριν τις εκλογές «δεν έχουμε ιδέα αν έχει καταλάβει η ΝΔ (...) τι είναι, πώς χρησιμοποιείται και τι όρους περιλαμβάνει μια προληπτική πιστωτική γραμμή».

Νωρίτερα σήμερα, ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας ΔημοκρατίαςΜπάμπης Παπαδημητρίου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM», δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «ο Μητσοτάκης, εφόσον ο λαός του δώσει την εντολή, θα φύγει από αυτή τη λύση και θα πάει σε κάτι πολύ απλό, σαν και αυτό που έκαναν τα υπόλοιπα κράτη που βγήκαν από μνημόνια, θα πάμε σε μια πιστοληπτική γραμμή». 

Η Έφη Αχτσιόγλου, σχολιάζοντας, έκανε λόγο για «εθελοντική επιστροφή σ’ ένα κλουβί επιτροπείας», με τον κ. Παπαδημητρίου να σημειώνει με ανάρτησή του στο Twitter ότι «η πιστοληπτική δεν ήταν και δεν είναι θέση της ΝΔ». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η δήλωση του Παπαδημητρίου για την πιστοληπτική γραμμή και οι διευκρινίσεις στο Twitter

Παίρνοντας θέση ο κ. Τσακαλώτος, αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Μετά τη ''σαφήνεια'' που έχει δείξει η Νέα Δημοκρατία για τη φορολογία και το ασφαλιστικό, όπου σχεδόν κάθε μέρα αλλάζουν οι θέσεις, τα προτεινόμενα μέτρα και ο χρόνος εφαρμογής τους, πλέον βλέπουμε την ίδια σαφήνεια και για τα ταμειακά διαθέσιμα». 

«Πριν λίγες μέρες, ο κ. Χάρης Θεοχάρης δήλωσε ότι αν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα επιστρέψει το ''μαξιλάρι ασφαλείας''. Σήμερα, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου δήλωσε ότι σε περίπτωση νίκης της ΝΔ ''θα πάμε σε μια πιστοληπτική γραμμή''», συνεχίζει.

Και λέει: «Μάλιστα, ο κ. Παπαδημητρίου διαβεβαίωσε ότι αυτό δεν συνεπάγεται νέο πρόγραμμα. Προφανώς δεν έχει διαβάσει ποτέ τι προβλέπει η συνθήκη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης». 

Ο υπουργός Οικονομικών παραθέτει στη συνέχεια την παρ. 3 του άρθρου 13 της Συνθήκης του ΕΜΣ, σύμφωνα με την οποία «το συμβούλιο διοικητών αναθέτει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή– σε συνεργασία με την ΕΚΤ και, εφόσον είναι εφικτό, από κοινού με το ΔΝΤ – να διαπραγματευθεί με το ενδιαφερόμενο μέλος του ΕΜΣ μνημόνιο κατανόησης («ΜΚ») όπου θα περιγράφονται αναλυτικά οι όροι που θα συνδέονται με τη διευκόλυνση χρηματοπιστωτικής συνδρομής. Το περιεχόμενο του ΜΚ αντικατοπτρίζει τις αδυναμίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν και το μέσο χρηματοπιστωτικής συνδρομής που έχει επιλεγεί». 

«Τέσσερις μέρες λοιπόν πριν τις εκλογές, δεν έχουμε ιδέα αν έχει καταλάβει η ΝΔ:

Α) Τι είναι, πώς αποκτήθηκε και ποια είναι η χρησιμότητα του ''μαξιλαριού ασφαλείας''. 

Β) Τι είναι, πώς χρησιμοποιείται και τι όρους περιλαμβάνει μια προληπτική πιστωτική γραμμή.

Αυτή την πιστωτική γραμμή εμείς αποφύγαμε και ως αποτέλεσμα η αξιοπιστία της χώρας μας στις διεθνείς αγορές έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα, ακριβώς επειδή με το ''μαξιλάρι ασφαλείας'' των 34 δις €, η χρηματοδότηση του χρέους μας είναι καλυμμένη για τα επόμενα 2-3 χρόνια», αναφέρει ακόμη.

Και καταλήγει χαρακτηριστικά: «Τέτοια σταθερότητα απόψεων και αποφασιστικότητα από την ΝΔ έχουμε να δούμε από την εποχή του Πόντιου Πιλάτου».

Θέμα:
Εθνικές εκλογές 2019 (271)
Tags:
ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ευκλείδης Τσακαλώτος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK