15:32 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Εθνικές εκλογές 2019 (271)
0 10
Βρείτε μας

Η Ρωσία είναι ανοιχτή σε συνεργασία με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, έτοιμη να συζητήσει προοπτικές συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα, δήλωσε ο βουλευτής της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων της ρωσικής Δούμα Σεργκέι Ζελέζνιακ.

«Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δείχνει τη γενική ευρωπαϊκή τάση στήριξης των πατριωτικών δυνάμεων και δημιουργεί προϋποθέσεις για τη συνέχιση της θετικής δυναμικής στις ρώσο-ελληνικές σχέσεις» δήλωσε ο βουλευτής της Ρωσίας.

Υπογράμμισε ότι ο έμπειρος πολιτικός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη κεντροδεξιά θέση του και το ισχυρό κόμμα μπορεί να αλλάξει τόσο την εσωτερική όσο και την εξωτερική στρατηγική της Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: LIVE: Όλες οι εξελίξεις για την αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα - Ορκωμοσία, ανακοινώσεις, δηλώσεις

«Οι ψηφοφόροι επέλεξαν μία πολιτική δύναμη που ευελπιστούν ότι θα προχωρήσει σε κοινωνικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις και στην ενδυνάμωση της Αθήνας σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο» δήλωσε.

Σύμφωνα με τον πολιτικό, είναι σημαντικό για την Ελλάδα να προωθήσει πιο ενεργά τις θέσεις της στην ΕΕ όπου ακόμα θεωρείται ως αδύναμος εταίρος.

«Έχουμε ειδικές σχέσεις με την Ελλάδα, οικοδομημένες στην κοινή κουλτούρα αιώνων. Η χώρα μας είναι ανοιχτή σε συνεργασία με τη νέα ελληνική κυβέρνηση και έτοιμη να συζητήσει προοπτικές συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένης της ενδυνάμωσης των κοινοβουλευτικών δεσμών» ανέφερε.

Θέμα:
Εθνικές εκλογές 2019 (271)
Tags:
εκλογές 2019, εκλογές, Κυριάκος Μητσοτάκης, Βουλή, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK