22:09 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Εκδήλωση της Χρυσής Αυγής

Η Χρυσή Αυγή θα ζητήσει επανακαταμέτρηση ψήφων

© Φωτογραφία : Nick Paleologos / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Εθνικές εκλογές 2019 (271)
0 10
Βρείτε μας

Αίτηση επανακαταμέτρησης ψήφων σε όλη την επικράτεια καταθέτει η Χρυσή Αυγή, όπως ενημέρωσε με ανακοίνωσή της. Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα μένει εκτός Βουλής σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών.

Την επανακαταμέτρηση των ψήφων ζητά η Χρυσή Αυγή, καθώς σύμφωνα με το επίσημο αποτέλεσμα στις εκλογές 2019, το κόμμα μένει εκτός Βουλής.

Με την ενσωμάτωση να έχει ολοκληρωθεί, η Χρυσή Αυγή, πήρε 165.709 ψήφους και 2,93%, μένοντας εκτός Βουλής καθώς δεν έπιασε το όριο του 3%.

Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε, η Χρυσή Αυγή καταθέτει αίτηση επανακαταμέτρησης των ψήφων σε όλη την επικράτεια.

«Μετά το σκανδαλώδες εκλογικό αποτέλεσμα, που εμφανίζει τον Λαϊκό Σύνδεσμο εκτός βουλής για ελάχιστο αριθμό ψήφων, η νομική υπηρεσία του κόμματος προβαίνει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για επανακαταμέτρηση των ψήφων σε όλη την Επικράτεια», ανέφερε το κόμμα σε ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οριστικά εκτός Βουλής η Χρυσή Αυγή

​Την επανακαταμέτρηση των ψήφων είχε γνωστοποιήσει και ο μέχρι πρότινος βουλευτής του κόμματος, Ηλίας Κασιδιάρης, μέσω Twitter.

​Η νομική διαδικασία που η Χρυσή Αυγή ακολουθεί είναι η προσφυγή στα κατά τόπους πρωτοδικεία και η κατάθεση αιτήματος επανακαταμέτρησης. Στη συνέχεια κι εφόσον βρεθούν διαφορές, τα στελέχη του κόμματος μπορούν να καταθέσουν ενστάσεις και να πάνε στο Εκλογοδικείο.

Θέμα:
Εθνικές εκλογές 2019 (271)
Tags:
Ηλίας Κασιδιάρης, Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρυσή Αυγή, βουλευτικές εκλογές, βουλευτικές εκλογές 2019, αποτελέσματα, αποτελέσματα εκλογών, εκλογές 2019, εκλογές
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK