20:15 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
Εθνικές εκλογές 2019 (271)
0 10
Βρείτε μας

Η πρώτη βουλευτής σε σταυρούς του νεοεισαχθέντος στη Βουλή «Μέρα 25» Σοφία Σακοράφα, σχολίασε στο Sputnik το εκλογικό αποτέλεσμα, και το πολιτικό στίγμα που σκοπεύει να δώσει το νέο κόμμα μέσα στο κοινοβούλιο.

«Ο ελληνικός λαός αναγνώρισε στον χώρο της Αριστεράς μία νέα φωνή με διακριτά και ρεαλιστικά επιχειρήματα. Μέσα σε ένα κλίμα έντονης  πόλωσης και αντιπαράθεσης, χωρίς πολιτικά επιχειρήματα, από τους εκφραστές ενός νέου δικομματισμού το ΜέΡΑ25 επέμεινε στην τακτική του να προβάλει θέσεις και πρόγραμμα», επισήμανε στο Sputnik, η νεοεκλεγείσα βουλευτής του ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα. 

Αναφορικά με το ποσοστό του κομματός της και το στίγμα που θα δώσει στην επόμενη Βουλή, τόνισε ότι θα βρεθεί απέναντι τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Έτσι το "μικρό ποσοστό" του ΜέΡΑ25 είναι πολύ μεγάλο, αφού κατάφερε και άντεξε στην πολιτική πίεση. Αυτή τη στιγμή, το ΜέΡΑ25 καλείται να εκφράσει τη φωνή της Αριστερής Αντιπολίτευσης. Παράλληλα, και με την ίδια ένταση, το ΜέΡΑ25 συμμετέχει στο πανευρωπαϊκό κίνημα DieM25, αλλά και στην προοδευτική διεθνή, πρωτοβουλίες που ξεκίνησαν από το Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη. Το ΜέΡΑ25 δεν θα περιοριστεί να παρακολουθεί και να αποδομεί  αντιπολιτευτικά την αντιλαϊκή ατζέντα της κυβέρνησης. Έχει τη δική του πρόταση πολιτικής και αυτή θα προσπαθήσει να αναδείξει», δήλωσε η Σοφία Σακοράφα και πρόσθεσε: 

«Είμαστε στη Βουλή για να υπερασπιστούμε την καθημερινότητα του λαού μας, για να μη γίνει κόλαση με τις σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που θα εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία, όπως απερίφραστα έχει δηλώσει και ο Γραμματέας του. Δεν θα αφήσουμε, όμως, τη φωνή των ριζοσπαστών, των δημοκρατών, των αντιφασιστών, των προοδευτικών πολιτών, να εκφραστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα που μέχρι χθες επέβαλαν τις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές της χρεοδουλοπαροικίας στο λαό μας. Στόχος μας, είναι το πρόγραμμά μας και οι προτάσεις μας να γίνουν κτήμα ενός μεγάλου κοινωνικού ρεύματος που πιστεύουμε  ότι μπορεί να σηματοδοτήσει την απόδραση της Πατρίδας μα,ς από αυτό το εφιαλτικό καθεστώς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι εκλέγονται με το ΜέΡΑ25 του Βαρουφάκη

Το ΜέΡΑ25 εισήλθε στη Βουλή με ποσοστό 3,44%, εκλέγοντας εννέα βουλευτές. Υπενθυμίζεται ότι η Σοφία Σακοράφα, κατά την τελευταία της θητεία ως ευρωβουλευτής (2014-2019) τάχθηκε πολλές φορές απέναντι στις πολιτικές της ΕΕ και του ΔΝΤ, ενώ το 2014 είχε ταχθεί σθεναρά υπέρ της επανέναρξης του πολιτικού διαλόγου μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας, με αφορμή τις εκατέρωθεν κυρώσεις.

Θέμα:
Εθνικές εκλογές 2019 (271)

Σχετικά:

Εθνικές εκλογές 2019
Tags:
Γιάνης Βαρουφάκης, βουλευτικές εκλογές 2019, εκλογές 2019, Σοφία Σακοράφα, ΜέΡΑ25, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK