ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 12
Βρείτε μας

Το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης είναι προγραμματισμένο για τις 11:00 το πρωί της Τετάρτης. Οι πρώτοι κανόνες του κ. Μητσοτάκη προς τους υπουργούς.

Το νέο μοντέλο διακυβέρνησης αναμένεται να περιγράψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 11:00 το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κάθε υπουργός θα παραλάβει έναν φάκελο με τον εξαμηνιαίο σχεδιασμό του τομέα ευθύνης του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ορκίστηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη: Η αλλαγή φρουράς στα υπουργεία, οι δηλώσεις (Βίντεο, φωτογραφίες)

Σ’ αυτό τον φάκελο, κατά τις ίδιες πηγές, θα περιγράφονται λεπτομερώς οι συγκεκριμένοι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν ανά υπουργείο μέχρι τον Δεκέμβριο και ο τρόπος της αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράσης. 

Παράλληλα, στους υπουργούς και τους υφυπουργούς θα τεθούν ασυμβίβαστα. Μεταξύ άλλων, συγκεκριμένα, θα απαγορευτεί η πρόσληψη συγγενών α’ και β’ βαθμού, ενώ απαγόρευση σύναψης οποιασδήποτε σύμβαση με το δημόσιο θα έχουν και οι σύζυγοι, όπως και τα παιδιά των κυβερνητικών στελεχών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι υποσχέσεις που έχει δώσει ο Μητσοτάκης - Τι πρέπει να εφαρμόσουν οι νέοι υπουργοί της ΝΔ

Την ίδια ώρα, σ’ όλο το κυβερνητικό σχήμα -υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς και ειδικούς γραμματείς - θα απαγορευτεί οποιαδήποτε παράλληλη επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Οι ίδιες πηγές, τέλος, διευκρινίζουν ότι οι γενικές γραμματείες των υπουργείων θα μειωθούν από 93 σε 60, ενώ δραστικά μειωμένος θα είναι και ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που μπορούν να τοποθετήσουν τα μέλη της κυβέρνησης.

Σχετικά:

Πρόσκληση Μέρκελ σε Μητσοτάκη - Στο Βερολίνο τον Αύγουστο ο πρωθυπουργός
Το περιστατικό με τη Ζαχαράκη από την ορκωμοσία που έκανε τον Μητσοτάκη να γελάσει (Βίντεο)
Υπό την εποπτεία του Μητσοτάκη η ΕΥΠ
Tags:
Δημόσιο, υπουργικό συμβούλιο, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπουργός, ΝΔ, Νέα Δημοκρατία, Κυβέρνηση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK