18:16 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει στους υπουργούς το νέο μοντέλο διακυβέρνησης αλλά και τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης. Η εισήγηση θα μεταδοθεί ζωντανά.

Στις 11 η ώρα συνεδριάζει στη Βουλή, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι νέοι υπουργοί θα παραλάβουν φακέλους στους οποίους θα περιγράφονται οι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν, μέχρι τον Δεκέμβριο, αλλά και ο τρόπος αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράσης.

Στη διάρκεια του υπουργικού αναμένεται να τεθούν ασυμβίβαστα όπως για παράδειγμα η πρόσληψη συγγενών α’ και β’ βαθμού, και η απαγόρευση σύναψης οποιασδήποτε σύμβασης για τους συζύγους και τα παιδιά κυβερνητικών στελεχών.

ΑΚΟΜΑ: Οι πρώτοι κανόνες του Μητσοτάκη στους νέους υπουργούς - Απαγορεύεται η πρόσληψη συγγενών

Σύμφωνα με πηγές σ’ όλο το κυβερνητικό σχήμα -υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς και ειδικούς γραμματείς - θα απαγορευτεί οποιαδήποτε παράλληλη επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Οι γενικές γραμματείες των υπουργείων θα μειωθούν από 93 σε 60, ενώ δραστικά μειωμένος θα είναι και ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που μπορούν να τοποθετήσουν τα μέλη της κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι υποσχέσεις που έχει δώσει ο Μητσοτάκης - Τι πρέπει να εφαρμόσουν οι νέοι υπουργοί της ΝΔ

Το στοίχημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με τη χώρα πλέον εκτός μνημονίου, είναι να πάει την οικονομία ένα βήμα πιο πέρα, εδραιώνοντας την επιστροφή στην κανονικότητα. 

Tags:
υπουργός, Κυβέρνηση, υπουργικό συμβούλιο, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK