02:15 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι στις 17 Ιουλίου η Βουλή ορκίζεται και την επόμενη ημέρα θα ψηφίσει τον Κώστα Τασούλα ως πρόεδρό της.

Ο Κώστας Τασούλας είναι το πρόσωπο που προτείνει η κυβέρνηση της ΝΔ ως πρόεδρο της Βουλής, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Όπως επανέλαβε ο νέος πρωθυπουργός, η Βουλή θα λειτουργήσει όλο το καλοκαίρι.

«Στις 17 Ιουλίου ορκιζόμαστε και στις 18 η Βουλή θα ψηφίσει τον Κώστα Τασούλα ως πρόεδρό της», συμπλήρωσε.

Προανήγγειλε, δε, ότι θα ακολουθήσει η συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Θα ακολουθήσει το πρώτο νομοσχέδιο της ΝΔ για το επιτελικό κράτος, όπως είπε, ενώ μία εβδομάδα μετά, θα κατατεθεί το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης στους υπουργούς: Ούτε μία μέρα για χάσιμο, δεν σταματάμε μόνο στην ψήφιση ενός νόμου

Ο Κώστας Τασούλας γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1959. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει εργασθεί κατά την περίοδο 1988-89 σε Δικηγορική εταιρία του Λονδίνου ως υπότροφος του Βρετανικού Συμβουλίου.

Υπήρξε ιδιαίτερος γραμματέας του Ευαγγέλου Αβέρωφ-Τοσίτσα, Επίτιμου Προέδρου της ΝΔ. από το 1981 έως το 1990 και ειδικός σύμβουλος στα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας, Εμπορίου και γεωργίας (1989-1990).

Διετέλεσε Πρόεδρος του Οργανισμού Προωθήσεως Εξαγωγών (ΟΠΕ) από το 1990 έως το 1993. Εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κηφισιάς το 1990. Το 1994 εξελέγη Δήμαρχος Κηφισιάς. Στις Βουλευτικές εκλογές του 2000 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Ιωαννίνων με τη Νέα Δημοκρατία.

Το 2006 ορίσθηκε αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Το 2007 ορίσθηκε υφυπουργός Εθνικής Αμύνης. Τον Φεβρουάριο του 2010 εκλέχθηκε Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας. Τον Ιούνιο του 2013 ορίστηκε πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Από τον Ιούνιο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015 διετέλεσε υπουργός Πολιτισμού.

Tags:
υπουργικό συμβούλιο, Κώστας Τασούλας, Κυβέρνηση, Νέα Δημοκρατία, ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος, Βουλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK