02:44 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μήνυμα με παραλήπτη την Άγκυρα απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σήμερα κατά τη συνάντησή του με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού.

Να σεβαστεί το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο κάλεσε για μια φορά ακόμη την Τουρκία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος είχε συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε πόσο σημαντική είναι η συμβολή της Ένωσης στην υπεράσπιση των εθνικών θεμάτων έναντι της Τουρκίας.

Τόνισε δε ότι οι σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας εξαρτώνται από τον πλήρη σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου.

«Διαμηνύουμε λοιπόν προς την Τουρκία ότι θα υπερασπισθούμε τη Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Νομιμότητα, δίχως καμία έκπτωση, υποχώρηση ή υπαναχώρηση. Πολλώ μάλλον όταν τέτοιες εκπτώσεις, υποχωρήσεις και υπαναχωρήσεις θα δημιουργούσαν ένα εξαιρετικά επικίνδυνο αρνητικό προηγούμενο και για το Διεθνές και για το Ευρωπαϊκό Δίκαιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ζήτησε ακόμη την κατανόηση και συμπαράσταση των εταίρων της χώρας.

Απευθυνόμενος στα μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, τόνισε ότι τιμούν την Ελλάδα διεθνώς, υπηρετώντας, την αντιπροσωπευτική Δημοκρατία και τα Θεμελιώδη Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΑΔΕΕ, Π. Κατσαμπάνης ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο, για τη θερμή υποδοχή και υπογράμμισε ότι τους παραμένει η βοήθεια για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, καθώς και η υπεράσπιση των θέσεων της Ελλάδας στα μεγάλα ζητήματα.

Μάλιστα έκανε γνωστό πως στη Γενική τους Συνέλευση πέρασαν ψηφίσματα που τους δεσμεύουν ως Διοικητικό Συμβούλιο να πάνε στα δικά τους Κοινοβούλια και να υπερασπιστούν το δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας, τις ΑΟΖ και της Ελλάδας και της Κύπρου, και γενικά το Διεθνές Δίκαιο.

Αναφέρθηκε δε και σε άλλα ψηφίσματα που αφορούν την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας και τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Σχετικά:

Λευκωσία για «Γιαβούζ»: Η Τουρκία συνεχίζει να καταστρατηγεί το Διεθνές Δίκαιο
ΥΠΕΞ για κυπριακή ΑΟΖ: Η Τουρκία αψηφά προκλητικά το Διεθνές Δίκαιο
Κάλεσμα του αμερικανικού ΥΠΕΞ στην Τουρκία να διακόψει τις εργασίες γεώτρησης στην Κύπρο
Ερντογάν: Εργαζόμαστε για την προστασία των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων αδερφών μας
Tags:
διεθνές δίκαιο, Άγκυρα, Ελλάδα, Τουρκία, Προκόπης Παυλόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK