05:16 01 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Εθνικές εκλογές 2019 (271)
0 0 0
Βρείτε μας

Σχεδόν πέντε ώρες διήρκησε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου έγινε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ενώ επί τάπητος ετέθη ο σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα.

Ολοκληρώθηκε, μετά από περίπου πέντε ώρες, η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία προήδρευσε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνεδρίαση, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, έγινε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ενώ συζητήθηκε και ο σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, το Σάββατο θα συνεδριάσει η ΚΕ του κόμματος, ενώ το συνέδριο έχει προγραμματισθεί για το τέλος του χρόνου ή στις αρχές του 2020.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη να ξεκινήσει αμέσως μετά το καλοκαίρι, μία πλατιά καμπάνια οργανωτικής ανασυγκρότησης, με έμφαση και στη νέα γενιά που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές με ποσοστό 38% στις ηλικίες ως 24 ετών, όπως αναφέρουν κομματικές πηγές.

Βασικός στόχος για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως επεσήμανε ο Τσίπρας, είναι μέχρι το Συνέδριο, τα οργανωμένα μέλη του κόμματος να φθάνουν τουλάχιστον το 10% των ψηφοφόρων του κόμματος.

Ακόμη, ο ίδιος σημείωσε, σε ό,τι αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα, ότι το 31,53% αποτελεί ισχυρή επιβεβαίωση της εδραίωσης του ΣΥΡΙΖΑ ως αδιαμφισβήτητο εκφραστή των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων και διασφαλίζει μία ισχυρή, μαχητική και προγραμματική αξιωματική αντιπολίτευση.

Είπε πως η Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί μία στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, που θα πρέπει να επικυρωθεί το προσεχές διάστημα. Έτσι, υπογράμμισε, το ποσοστό των εθνικών εκλογών δεν πρέπει να οδηγήσει σε επανάπαυση, αλλά να δρομολογήσει άμεσα τις διαδικασίες για την ανασυγκρότηση του κόμματος.

 

Θέμα:
Εθνικές εκλογές 2019 (271)
Tags:
Αλέξης Τσίπρας, αποτελέσματα εκλογών, βουλευτικές εκλογές 2019, βουλευτικές εκλογές, εθνικές εκλογές 2019, εκλογές 2019, εκλογές, ΣΥΡΙΖΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK