02:52 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ανάμεσα στις πρώτες αποφάσεις της νέας κυβέρνησης συγκαταλέγεται η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, αλλά και η απελευθέρωση του σχολείου από τον έλεγχο του υπουργείου.

Στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα μεταβεί το πρωί της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τη νέα υπουργό, Νίκη Κεραμέως.

Η επίσκεψη αποκωδικοποιείται ως κίνηση υψηλού συμβολισμού, καθώς ανάμεσα στις πρώτες αποφάσεις της νέας κυβέρνησης συγκαταλέγεται η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανελλήνιες 2019: Αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες στα ειδικά μαθήματα

Παράλληλα, για το Μαξίμου, όπως διαμηνύθηκε στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στόχο αποτελεί η απελευθέρωση του σχολείου από τον έλεγχο του υπουργείου Παιδείας.

Προτεραιότητα συνιστά, επιπλέον, ο σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός, η ενίσχυση του θεσμού των προτύπων και των πειραματικών σχολείων, η ίδρυση πρότυπων επαγγελματικών λυκείων και η ενδυνάμωση της ειδικής αγωγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεκινά συναντήσεις με υπουργούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Όλα τα παραπάνω, άλλωστε, εντάσσονται στο πλαίσιο ενίσχυσης της εμπιστοσύνης στο δημόσιο σχολείο, της ανάδειξης της επαγγελματικής εκπαίδευσης ως εργαλείο απασχόλησης και της αναβάθμισης του δημόσιου πανεπιστημίου, όπως ανέλυσε το πρωί της Τετάρτης ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά:

Το νέο μοντέλο διακυβέρνησης της ΝΔ - Όλοι οι υπουργοί έλαβαν από έναν μπλε φάκελο
Ποιους θα προτείνει η ΝΔ για αντιπροέδρους της Βουλής
Tags:
δημοτικό σχολείο, σχολείο, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κυβέρνηση, άσυλο, Πανεπιστήμιο, Νίκη Κεραμέως, Υπουργείο Παιδείας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK