23:12 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Δεν είχαμε τόσες γυναίκες να ενδιαφέρονται να μπουν στην πολιτική

© Φωτογραφία: Twitter/KMitsotakis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου και για την αντιπροσώπευση των γυναικών σε αυτό μίλησε σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τους λόγους για τους οποίους το νέο υπουργικό συμβούλιο έχει μόνο πέντε γυναίκες στο σύνολο 51 στελεχών, ανέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο BBC HARDtalk ξεκαθάρισε πως υποστηρίζει σθεναρά την ισότητα των φύλων και θα ήθελε να κάνω περισσότερα γι΄ αυτό όσον αφορά την πολιτική αντιπροσώπευση των γυναικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Αυτή είναι η κυβέρνηση της ΝΔ: Οι νέοι υπουργοί

Ερωτηθείς γιατί το νέο υπουργικό συμβούλιο δεν έχει περισσότερες γυναίκες ο πρωθυπουργός δήλωσε πως δεν υπήρχε ενδιαφέρον για συμμετοχή.

«Δυστυχώς, δεν είχαμε τόσες γυναίκες να ενδιαφέρονται να μπουν στην πολιτική», ανέφερε.

Εξήγησε ακόμη πως εκτιμά ως θετικό βήμα ότι η Νέα Δημοκρατία έθεσε μια ποσόστωση στους υποψηφίους της, με το 40% να είναι γυναίκες.

«Αλλά αν δείτε τη σύνθεση της Βουλής δεν έχουμε αρκετή αντιπροσώπευση», συμπλήρωσε

Υπογράμμισε παράλληλα πως δεν είναι ευχαριστημένος από τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου αλλά εξήρε τα προσόντα των γυναικών που το απαρτίζουν, εκφράζοντας την ελπίδα πως θα αποτελέσουν παράδειγμα για περισσότερη συμμετοχή των γυναικών σε αντίστοιχες θέσεις.

«Οι γυναίκες που έχουμε είναι υπερβολικά ικανές, είμαι σίγουρος ότι θα κάνουν φανταστική δουλειά και θα βοηθήσουν και άλλες γυναίκες να μπουν στο υπουργικό συμβούλιο», επισήμανε.

Να σημειωθεί πως στο νέο υπουργικό συμβούλιο συμμετέχουν πέντε γυναίκες, γεγονός που προκάλεσε σχόλια ως προς την αντιπροσώπευση του γυναικείου φύλου στην κυβέρνηση.

«Ισχυρή ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη το μεγάλο στοίχημα»

Αναφερόμενος στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να επαναφέρει «την Ελλάδα σε μια τροχιά ισχυρής ανάπτυξης».

«Και αυτό που θέλω να διασφαλίσω είναι ότι η οικονομική μεγέθυνση θα μοιράζεται με δίκαιο τρόπο. Για μένα αυτή θα είναι και η μεγαλύτερη πρόκληση που θα κληθώ να αντιμετωπίσω», προσθέτει ακόμη ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Μαξίμου. 

Άλλωστε, τονίζει ότι η εδραίωση της αξιοπιστίας της χώρας θα ανοίξει τον δρόμο στη διαπραγμάτευση για τη μείωση του ύψους των πρωτογενών πλεονασμάτων κάτω από το 3,5%.

Σε ερώτηση για το εάν το φιλόδοξο πρόγραμμα μείωσης των φόρων θέτει σε κίνδυνο τα κοινωνικά επιδόματα και τις συντάξεις, ο ίδιος απορρίπτει τέτοιο ενδεχόμενο.

«Κανένας δεν μιλάει για κανενός είδους περικοπή στο ασφαλιστικό μας σύστημα», σημειώνει.

Όπως λέει ακόμη, ο πρώτος γύρος μείωσης των φόρων και της φορολογίας για τις επιχειρήσεις και τον ΕΝΦΙΑ, θα λάβει χώρα την 1η Ιανουαρίου του 2020. 

Σχετικά:

Οι γυναίκες της νέας Βουλής – Από ποιο κόμμα προέρχονται οι περισσότερες
Tags:
γυναίκες, Συνέντευξη, πρωθυπουργός, Υπουργικό Συμβούλιο, υπουργικό συμβούλιο, υπουργείο, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK