22:47 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με την Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, στην Αθήνα, 12 Ιουλίου, 2019

Στο υπουργείο Παιδείας ο Μητσοτάκης: «Όταν λέμε εννέα, εννοούμε εννέα»

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Το κατώφλι του υπουργείου Παιδείας πέρασε στις 9 το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όταν λέμε εννέα, εννοούμε εννέα» σχολίασε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο γεγονός πως προσήλθε ακριβώς στις 9 π.μ. στο υπουργείο. Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ακολούθως ο κ. Μητσοτάκης κατευθύνθηκε στο γραφείο της υπουργού όπου πραγματοποιείται σύσκεψη για τις προτεραιότητες που έχει θέσει η κυβέρνηση για την Παιδεία.

Στη σύσκεψη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συμμετέχουν η κ. Κεραμέως, η υφυπουργός για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής Σοφία Ζαχαράκη, ο υφυπουργός για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης Βασίλης Διγαλάκης, καθώς επίσης και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Επί τάπητος στις συζητήσεις στο υπουργείο Παιδείας αναμένεται να βρεθεί η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Υπενθυμίζεται πως βάσει του προγράμματος της ΝΔ, μεταξύ των προτεραιοτήτων για την παιδεία βρίσκονται η κατάργηση του ασύλου, η ενίσχυση του θεσμού των προτύπων και των πειραματικών σχολείων, ο ανασχεδιασμός της πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η ενίσχυση της ειδικής αγωγής και η ίδρυση Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων.

Η επίσκεψη του νέου πρωθυπουργού στο υπουργείο Παιδείας ήταν αρχικά προγραμματισμένη για χθες Πέμπτη, ωστόσο η φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική οδήγησε στην αναβολή της συνάντησής του με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Σχετικά:

Πέντε προσωπικότητες από τον χώρο της Παιδείας ζητούν την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου
Μητσοτάκης για Παιδεία: Κατάργηση του ασύλου, αξιολόγηση, μη κρατικά πανεπιστήμια
Μητσοτάκης: Μείωση 30% του ΕΝΦΙΑ για όλους, καταργούμε άμεσα το πανεπιστημιακό άσυλο
Tags:
άσυλο, Πανεπιστήμιο, Υπουργείο Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, Νίκη Κεραμέως, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK