10:18 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η Όλγα Κεφαλογιάννη εξήγησε γιατί αρνήθηκε το υπουργείο Τουρισμού

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Όλγα Κεφαλογιάννη εξήγησε για ποιο λόγο αρνήθηκε να γίνει υπουργός Τουρισμού και μίλησε για τη διαδικασία επιλογής των νέων υπουργών από τον πρωθυπουργό.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, μίλησε για το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση της να μην αναλάβει ξανά το υπουργείο Τουρισμού που της είχε προταθεί.

«Δεν μίλησα τις προηγούμενες ημέρες γιατί δεν ήθελα να δημιουργήσω περισσότερο θόρυβο», είπε αρχικά η κ. Κεφαλογιάννη προσθέτοντας ότι κάποιοι «αξιοποίησαν τη σιωπή μου για να ρίξουν λάσπη».

Η κ. Κεφαλογιάννη, μιλώντας στο Open, εξήγησε ότι τα τελευταία 2,5 χρόνια είχε δουλέψει στον τομέα Πολιτισμού στη Νέα Δημοκρατία. «Ήμουν υπεύθυνη σε έναν δύσκολο και απαιτητικό τομέα που δεν είναι προνομιακός για το δικό μου κόμμα», επισήμανε η πρώην υπουργός.

Αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο της τα τελευταία χρόνια, τις ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή και τις ομιλίες που έκανε για θέματα Πολιτισμού. «Ήμουν έτοιμη να προσφέρω στον τομέα αυτό τις γνώσεις και τις δυνάμεις μου», είπε.

Ωστόσο, «ο πρωθυπουργός - και μην ξεχνάμε ότι αυτός αποφασίζει - μου πρότεινε το υπουργείο Τουρισμού», περιέγραψε.

Υπενθυμίζοντας ότι είχε διατελέσει υπουργός Τουρισμού στην τελευταία κυβέρνηση της ΝΔ, η κ. Κεφαλογιάννη εξήγησε ότι «εκεί είχα κάνει τον κύκλο μου, ο οποίος είχε μετρήσιμα αποτελέσματα».

«Είχα προσφέρει έργο και ήμουν έτοιμη για το επόμενο βήμα. Θεωρούσα σωστό να αναλάβει κάποιος άλλος στο υπ. Τουρισμού, να δοκιμαστεί. Οι πολιτικοί δεν έχουμε οργανικές θέσεις. Νομίζω είναι καλό όταν ολοκληρώνουμε έναν κύκλο, να δώσουμε την ευκαιρία σε άλλους να δοκιμαστούν», εκτίμησε.

Διευκρίνισε, όμως, ότι «σε αυτές τις περιπτώσεις δεν γίνεται κουβέντα. Σου λέει κάποιος “σου προτείνουμε το υπ. Τουρισμού” και εσύ λες “ευχαριστώ, θα προτιμήσω να παραμείνω απλή βουλευτής και να στηρίξω από τη Βουλή το κυβερνητικό έργο”».

Ερωτηθείσα εάν έκανε αντιπρόταση, επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα».

«Ο πρωθυπουργός που αποφασίζει, σου κάνει την πρότασή του κι εσύ είτε τη δέχεσαι είτε δεν τη δέχεσαι».

Στο ερώτημα, ωστόσο, εάν υπήρχε έστω και μια άτυπη συμφωνία να αναλάβει τον Πολιτισμό, η κ. Κεφαλογιάννη είπε ότι «προφανώς υπήρχε μία συμφωνία, αλλά ο πρωθυπουργός, αποφασίζει, κρίνει πώς θα αξιοποιήσει τα στελέχη του».

Tags:
Νέα Δημοκρατία, υπουργείο, Κυβέρνηση, Υπουργείο Πολιτισμού, υπουργείο Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK