21:35 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ηγέτες Καναδά και Αυστραλίας

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, και της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, τηλεφώνησαν την Πέμπτη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον συγχαρούν για την εκλογή του.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους πρωθυπουργούς του Καναδά και της Αυστραλίας είχε την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι δύο ξένοι ηγέτες τηλεφώνησαν χτες στον Έλληνα πρωθυπουργό για να τον συγχαρούν για την εκλογή του, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησαν για την εμβάθυνση και ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Καναδά, με έμφαση στις επενδύσεις. Άλλωστε, ο Καναδάς έχει ήδη ισχυρή επενδυτική παρουσία στην Ελλάδα.

Οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν επίσης στον ρόλο της ελληνικής ομογένειας η οποία αποτελεί «γέφυρα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών», σύμφωνα πάντα με κυβερνητικές πηγές.

Στο θέμα της ομογένειας αναφέρθηκε ο κ. Μητσοτάκης και στην επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο πρωθυπουργοί, συζήτησαν για το σημαντικό ρόλο της ελληνικής ομογένειας και τις «μεγάλες δυνάμεις που μπορεί να απελευθερώσει η ενεργότερη δραστηριοποίησή της» για την ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας - Αυστραλίας, όπως ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές.

Tags:
ομογένεια, Σκοτ Μόρισον, Τζάστιν Τριντό, Καναδάς, Αυστραλία, Ελλάδα, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK