01:04 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Κρίση στη Βενεζουέλα (303)
0 10
Βρείτε μας

Την αντίθεσή του με την απόφαση της κυβέρνησης να αναγνωρίσει τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουάιδο ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Βολές κατά της κυβέρνησης ότι η απόφαση να αναγνωρίσει τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουάιδο ως μεταβατικό πρόεδρο «όχι μόνο δεν συμβάλλει στην ειρηνική επίλυση της σοβαρής αυτής κρίσης και δείχνει άγνοια των εξελίξεων στη χώρα, αλλά αποδυναμώνει τον ρόλο της Ελλάδας στην ΕΕ ως γέφυρα διαλόγου και μεσολάβησης για την επίλυση τέτοιων κρίσεων σε τρίτες χώρες» εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλογίζει άγνοια στην κυβέρνηση επί των διαδικασιών, δεδομένου όπως τονίζει «ότι δεν υπάρχει κοινή θέση των χωρών της ΕΕ, υπέρ της αναγνώρισης του Χουάν Γκουάιδο ως μεταβατικού Πρόεδρου».

Σημειώνει ότι η Ελλάδα οφείλει όντως να συνεχίζει να υποστηρίζει, όπως έχει κάνει ως τώρα, τις δηλώσεις της Υψηλής Εκπροσώπου/Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φεντερίκα Μογκερίνι, τις συνομιλίες του Όσλο και τις πρωτοβουλίες της ΕΕ, μέσω της Διεθνούς Ομάδας Επαφής, για τη διενέργεια δημοκρατικών εκλογών το συντομότερο δυνατόν, αλλά όχι θυσιάζοντας τον ρόλο της ως πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει σταθερά και δυναμικά να υποστηρίζει αυτές τις θέσεις για τον διεθνή ρόλο της Ελλάδας και τις πρωτοβουλίες της ΕΕ στην ειρηνική επίλυση κρίσεων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Θέμα:
Κρίση στη Βενεζουέλα (303)

Σχετικά:

Τι σημαίνει (και τι δεν σημαίνει) η αναγνώριση του Γκουαϊδό από την Ελλάδα
Tags:
αναγνώριση, Βενεζουέλα, Κυβέρνηση, Χουάν Γκουάιδο, ΣΥΡΙΖΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK