22:21 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Προκόπης Παυλόπουλος

Αλλαγές στη Δικαιοσύνη: Επέστρεψε χωρίς υπογραφή τα προεδρικά διατάγματα ο Προκόπης Παυλόπουλος

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Από την στιγμή που δεν υπεγράφησαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «δεν έχουν οποιαδήποτε νομική ισχύ και επομένως δεσμευτικό χαρακτήρα για την νέα κυβέρνηση».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επέστρεψε τα προεδρικά διατάγματα για τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης χωρίς να τα υπογράψει.

Υπενθυμίζεται ότι από την στιγμή που δεν υπεγράφησαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, «δεν έχουν οποιαδήποτε νομική ισχύ και επομένως δεσμευτικό χαρακτήρα για την νέα κυβέρνηση» σύμφωνα με πληροφορίες.

«Η νομική υπηρεσία της Προεδρίας της Δημοκρατίας απέστειλε σήμερα στην κυβέρνηση τα δύο σχέδια Προεδρικών  διαταγμάτων, τα οποία αφορούσαν την επιλογή του προέδρου και του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου» όπως έκαναν γνωστό.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 30 Ιουνίου, έληξε η θητεία τόσο του προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πέππα, όσο και της Εισαγγελέως  του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε παραδώσει στον κ. Παυλόπουλο την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του, ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας έχει ταχθεί υπέρ του διορισμού της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση, η οποία θα προέκυπτε από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Tags:
αλλαγές, Δικαιοσύνη, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK