09:15 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Σε πλήρη εξέλιξη απόπειρα κυβερνητικής χειραγώγησης της Δικαιοσύνης

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Tο σχέδιο για την απόπειρα κυβερνητικής χειραγώγησης της Δικαιοσύνης χωρίς ίχνος σεβασμού προς τους λειτουργούς της βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για «απόπειρα κυβερνητικής χειραγώγησης της Δικαιοσύνης» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, μετά την πληροφορία που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, επέστρεψε τα προεδρικά διατάγματα για τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, χωρίς να τα υπογράψει.

«Παρά το γεγονός ότι για τη διαδικασία επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης τηρήθηκε η συνταγματική νομιμότητα και η κοινοβουλευτική τάξη, παρά το γεγονός ότι επιδιώξαμε την πολιτική συναίνεση στις επιλογές αυτές, παρά, επίσης, το γεγονός ότι συνταγματολόγοι και καθηγητές του Δικαίου δεν είχαν όλοι την άποψη που ευρέως, μέσω των φιλικών δικτύων και Μέσων της ΝΔ, διαδόθηκε, το σχέδιο για την απόπειρα κυβερνητικής χειραγώγησης της Δικαιοσύνης χωρίς ίχνος σεβασμού προς τους λειτουργούς της βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη», αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. 

«Είναι άλλη μια απόδειξη της υποκρισίας όσων παρίσταναν μέχρι χθες τους δήθεν υπερασπιστές των θεσμών», τονίζει ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Και καταλήγει: «Οι μεθοδεύσεις αυτές, προκαλούν τραύμα στη Δικαιοσύνη, και συνιστούν βαρύτατη προσβολή στα πρόσωπα δικαστικών λειτουργών εγνωσμένης αξίας και αποδεδειγμένης ακεραιότητας». 

Νωρίτερα, πληροφορίες που ήλθαν στο φως της δημοσιότητας ανέφεραν ότι ο κ. Παυλόπουλος απέστειλε σήμερα στην κυβέρνηση τα προεδρικά διατάγματα για τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης χωρίς να τα υπογράψει, κάτι όπως έλεγαν οι ίδιες πληροφορίες, σημαίνει ότι «δεν έχουν οποιαδήποτε νομική ισχύ και επομένως δεσμευτικό χαρακτήρα για την νέα κυβέρνηση».

Πρόκειται, ειδικότερα, για τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης που είχε εισηγηθεί η προηγούμενη κυβέρνηση, πριν από τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. 

Tags:
Προκόπης Παυλόπουλος, Δικαιοσύνη, ΣΥΡΙΖΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK