12:15 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε η πρώτη πιλοτική δοκιμή του συστήματος έκτακτης ανάγκης «112». Έως το τέλος του χρόνου η λειτουργία του τηλεφωνικού αριθμού, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη.

Στον τηλεφωνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης «112» αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο υπουργείο Ψηφιακής Κυβέρνησης.

«Δεν μπορώ να δεχθώ ότι εν έτει 2019 μπορεί να χαθεί έστω και μία ζωή επειδή κάποιος δεν μπόρεσε να ειδοποιηθεί» τόνισε, μεταξύ άλλων, μετά τη συνάντηση που είχε με τον νέο υπουργό, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Μάλιστα, δεσμεύτηκε ότι ο τηλεφωνικός αριθμός «112» θα λειτουργεί έως το τέλος του χρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σύστημα έκτακτης ανάγκης 112: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη πιλοτική δοκιμή - Φωτογραφίες

«Ζήτησα από τον υπουργό να συνεννοηθεί με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για μια ενδιάμεση λύση, η οποία θα πρέπει να έχει δοθεί το αργότερο μέσα σε ένα μήνα. Μ' αυτή τη λύση θα μπορούμε να επικοινωνούμε άμεσα σε περίπτωση επικίνδυνων καταστροφών, οι οποίες μπορεί να είναι προβλέψιμες» έσπευσε να προσθέσει.

«Έχει ξεκινήσει να δουλεύει πιλοτικά το 112. Θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους. Θα υπάρξει ενδιάμεση λύση ώστε να μπορούν να σταλούν sms σε συγκεκριμένες περιοχές στην περίπτωση που υπάρξει ανάγκη. Ο στόχος μας είναι αυτή η λύση να είναι έτοιμη σ’ ένα μήνα», δήλωσε, από την πλευρά του, ο κ. Πιερρακάκης.

Λαμβάνοντας εκ νέου τον λόγο - σύμφωνα με το ΑΜΠΕ - ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το κράτος οφείλει να βρίσκεται στην υπηρεσία του πολίτη, ενώ τάχθηκε υπέρ της απλοποίησης των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, διήρκησε πάνω από μία ώρα.

Σχετικά:

Σύστημα έκτακτης ανάγκης 112: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη πιλοτική δοκιμή - Φωτογραφίες
Στο υπουργείο Παιδείας ο Μητσοτάκης: «Όταν λέμε εννέα, εννοούμε εννέα»
Tags:
Χαλκιδική, κακοκαιρία Χαλκιδική, Κυβέρνηση, βασικές ανάγκες, κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τηλεφωνική επικοινωνία, τηλεφωνική γραμμή, ψηφιακή πολιτική, υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK