04:43 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το ζήτημα της αλλαγής θέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι ζητούμενο είναι «να αλλάξουμε τις συμπεριφορές μας και τη φόρμα» για να υπηρετηθούν οι αρχές.

«Να τολμήσουμε να φτιάξουμε το κόμμα μας ξανά από την αρχή» ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε τα μέλη του κόμματος «να μην φοβηθούμε να γίνουμε δέντρο, να μην παραμείνουμε θάμνος».

Σε ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, αναφέρθηκε στο πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα κάνοντας λόγο ότι «όχι μόνο αντέξαμε αλλά παραμένουμε η μεγάλη δύναμη της προόδου στη χώρα».

«Το εκλογικό δάνειο του 2015 έγινε δάνειο επένδυσης στον ΣΥΡΙΖΑ. Η εμπιστοσύνη τους μπορεί να ιδωθεί και σαν συμβόλαιο και εντολή να μετασχηματιστούμε από ένα κόμμα οργανωτικά μικρό σε ένα κόμμα που θα μπορεί να χωρέσει τις αγωνίες του κόσμου. Από ένα κόμμα που οργανωτικά με τα βίας μπορεί να σηκώσει τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ του 5% σε κόμμα με ισχυρές ρίζες στον εργαζόμενο λαό» σημείωσε.

Παραδέχτηκε ότι είναι πολύ δύσκολο, επαναστατικό και ριζοσπαστικό να αλλάζει κανείς. «Αλήθεια έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε; Δεν είναι εύκολο» ανέφερε.

«Ένα εκατομμύριο οχτακόσιες χιλιάδες πολίτες προσήλθαν στο κάλεσμά μας, όχι για να φύγουν οι προηγούμενοι, από απόγνωση ή ελπίδα αλλά γνωρίζοντας τις δυνατότητες και τα λάθη μας. Πρόκειται για συμβόλαιο και εντολή να μετασχηματιστούμε σε ένα κόμμα που θα χωρέσει τις αγωνίες του κόσμου» σημείωσε.

Ζήτησε οι σημαίες να μην είναι μόνο κόκκινες αλλά και πράσινες και έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν εννοεί το ΠΑΣΟΚ «κανείς δεν θέλει να γίνει ΠΑΣΟΚ» αλλά πράσινο της οικολογίας.

Δίνοντας το στίγμα για το είδος του κόμματος που επιθυμεί τόνισε ότι «Πρέπει να θέλουμε ένα κόμμα μαζικό με μέλη που θα αριθμούν τουλάχιστον το 10% των ψηφοφόρων μας. Θέλουμε ένα κόμμα νεανικό», ένα κόμμα αριστερό στην πράξη «που να μην το βάζει στα ποδια» τόνισε.

«Θέλουμε τη μεγάλη προοδευτική παράταξη της Αριστεράς όπου θα μπορούν να χωρέσουν όλοι. Αριστεροί, ριζοσπάστες, αριστεροί σοσιαλιστές, δημοκράτες κομουνιστές, σοσιαλδημοκράτες, οικολόγοι πράσινοι αλλά και πολίτες προερχόμενοι από το δημοκρατικό κέντρο» σημείωσε.

Σχολίασε ότι τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης, είναι εξαιρετικά δυσοίωνα. Ανέφερε ότι το κυβερνητικό σχήμα περιλαμβάνει «τους βασικούς υπουργούς της κυβέρνησης Σαμαρά», ότι περιλαμβάνει μόλις πέντε γυναίκες στους 51 υπουργούς.

Πρόσθεσε ότι άνθρωποι του ΣΕΒ και μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων μπήκαν σε θέσεις-κλειδιά, «είδαν τον άνθρωπο του ΣΕΒ σε ρόλο συντονιστή των υπουργών», «τον εκπρόσωπο της Λάμδα, στις διαπραγματεύσεις με το Δημόσιο για το Ελληνικό, να αλλάζει στολή από τον κ. Μητσοτάκη, και να γίνεται εκπρόσωπος του Δημοσίου, απέναντι στην εταιρεία του».

«Τα μεγάλα συμφέροντα αναλαμβάνουν απευθείας τα υπουργεία που τους ενδιαφέρουν», είπε.

Συνέχισε την κριτική του στη νέα κυβέρνηση αναφέροντας «το πρωτοφανές, από τη μεταπολίτευση και μετά» όπως το χαρακτήρισε «ο πρωθυπουργός να αναλαμβάνει όχι μόνο την ΕΥΠ, αλλά και την ΕΡΤ και το ΑΠΕ. Την ίδια ώρα που σπεύδουν να αναγνωρίσουν τον Γκουαϊδό, οι ίδιοι εφαρμόζουν όλα εκείνα για τα οποία κατηγορούν τον Μαδούρο» πρόσθεσε.

Σχετικά:

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Επί τάπητος ο σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα, τι είπε ο Τσίπρας
Tags:
ομιλία, Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK