18:21 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ευρεία οικονομική ατζέντα απασχόλησε τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και το οικονομικό επιτελείο.

Οι προοπτικές της οικονομίας, το μεταρρυθμιστικό σχέδιο και η δημοσιονομική αποτύπωση του τρέχοντος και του επόμενου έτους εξετάστηκαν στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επιβεβαιώθηκε, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ότι η υλοποίηση αυτών των μεταρρυθμίσεων θα διαφυλάξει τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας για το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης για «αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής, υλοποίηση φιλοεπενδυτικών επιλογών και ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία» που θα οδηγήσουν στον στόχο της «ισχυρής ανάπτυξης και της δημιουργίας πολλών και καλών θέσεων εργασίας».

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας, οι υφυπουργοί Απόστολος Βεσυρόπουλος, Γιώργος Ζαββός και Θόδωρος Σκυλακάκης, συζητήθηκαν εκτενώς οι μεταρρυθμίσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση και θα ανακοινωθούν στις προγραμματικές δηλώσεις το τριήμερο 20-22 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι, στις προθέσεις της νέα κυβέρνησης είναι να ψηφιστεί έως τις 10 Αυγούστου το φορολογικό νομοσχέδιο που θα εισαχθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής στα τέλη Ιουλίου.

Σχετικά:

Σύσκεψη Μητσοτάκη με το οικονομικό επιτελείο - Τι συζητούν
Tags:
Ανάπτυξη, Χρήστος Σταϊκούρας, Μεταρρυθμίσεις, οικονομία, Κυβέρνηση, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μέγαρο Μαξίμου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK