09:20 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης δηλώνει πως δεν έχει υπάρξει ουδέποτε αντισημίτης, ελπίζοντας ότι θα κατευναστούν οι ανησυχίες που εξέφρασε ο γγ του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου.

«Ουδέποτε έχω υπάρξει αντισημίτης», δηλώνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, απαντώντας στον Γενικό Γραμματέα του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, Βίκτωρ Ελιέζερ, ο οποίος σε συνέντευξή του, κάλεσε τον Μάκη Βορίδη να αποκηρύξει το αντισημιτικό παρελθόν του.

«Ουδέποτε έχω υπάρξει αντισημίτης. Έχω όμως πολυετή πολιτική θητεία σε πολιτικά κόμματα και οργανώσεις του εθνικιστικού χώρου και έχω συνυπάρξει πολιτικά με ανθρώπους που είχαν τέτοιες απαράδεκτες ιδέες», υπογραμμίζει ο κ. Βορίδης.

Και προσθέτει ο ίδιος: Προς άρση λοιπόν οποιασδήποτε αμφιβολίας, αποκηρύσσω κάθε πράξη, παράλειψη ή ανοχή μου σε πράξη τρίτου που θα μπορούσε να εκληφθεί ως αντισημιτική ή νεοναζιστική».

Απευθυνόμενος προς τον κ. Ελιέζερ, ο Μάκης Βορίδης τονίζει μεταξύ άλλων πως «έχω μιλήσει στο κοινοβούλιο εναντίον του λεγόμενου αντιρατσιστικού νόμου, αναγνωρίζοντας ως μόνο θετικό του σημείο την ποινικοποίηση της αρνήσεως του» και πως είναι ο μόνος  Έλληνας πολιτικός «που έχει αρθρογραφήσει υπέρ της μεταφοράς της Ελληνικής Πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ».

Σημειώνεται πως η υπουργοποίηση του Μάκη Βορίδη φαίνεται πως προκάλεσε δυσαρέσκεια στους κόλπους της ισραηλινής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Jerusalem Post ανώτατο διπλωματικό στέλεχος της ισραηλινής κυβέρνησης αποκαλύπτει πως δεν υπάρχει πρόθεση συνεργασίας εκ μέρους του Ισραήλ με τον νέο Έλληνα υπουργό.

Tags:
Ισραήλ, Εβραίοι, Μάκης Βορίδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK