08:42 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019

Έδωσαν τα χέρια Βαρουφάκης, Κόρμπιν και Μακντόνελ για το κλίμα και την λιτότητα (Φωτογραφία)

© Φωτογραφία : Aris Oikonomou / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Οι τρεις πολιτικοί απόφασισαν να δώσουν τα χέρια και να συνεργαστούν σε μία πανευρωπαϊκή προσπάθεια να προωθήσουν τη μείωση των ορυκτών καυσίμων και την λιτότητα.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25Γιάνης Βαρουφάκης, ο ηγέτης των Εργατικών στη Βρετανία, Τζέρεμι Κόρμπιν και ο σκιώδης υπουργός Οικονομικών του Νησιού, Τζον Μακντόνελ κατέληξαν την Κυριακή στην σύναψη συμφώνου συνεργασίας με σκοπό την ανάληψη κοινής δράσης σ Τη τον αγώνα για την κλιματική αλλαγή και κατά της λιτότητας.

​Οι τρεις πολιτικοί αποφάσισαν να ενωθούν σε μία προσπάθεια πανευρωπαϊκής εμβέλειας με σκοπό να προωθήσουν τη μείωση και τη διακοπή χρήσης των ορυκτών καυσίμων, η καύση των οποίων επιβαρύνει το περιβάλλον και ενισχύει το φαινόμενο του Θερμοκηπίου, αλλά και της λιτότητας που οδηγεί στη φτωχοποίηση μεγάλων πληθυσμιακών ομάδων, πιέζοντας τη μεσαία και τις πιο αδύναμες οικονομικά τάξεις.

​Τέλος, οι τρεις πολιτικοί σημείωσαν μεταξύ άλλων πως η συνάντηση τους στην βρετανική πρωτεύουσα κατέληξε σε συμφωνία για τη συνεργασία των κομμάτων των οποίων ηγούνται, προσθέτοντας μάλιστα πως αποφάσισαν από κοινού ότι θα εκπονήσουν μία κοινή στρατηγική κατά της χρήσης ορυκτών καυσίμων και κατά των πολιτικών λιτότητας.

Tags:
Τζέρεμι Κόρμπιν, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο, Γιάννης Βαρουφάκης, λιτότητα, κλίμα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK