ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αύριο το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συναντά τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, με τον οποίον θα συζητήσει την νέα οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση.

Την πρώτη επαφή με τους επικεφαλής των θεσμών θα έχει αυτή την εβδομάδα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Η οικονομία και το μεταρρυθμιστικό σχέδιο βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης, όπως άλλωστε φάνηκε και στη σύσκεψη του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συζητήθηκαν ζητήματα δημοσιονομικής πολιτικής, η υλοποίηση φιλοεπενδυτικών επιλογών και η ενίσχυση της ρευστότητας.

Ο κύκλος των επαφών με τους θεσμούς θα ανοίξει σήμερα το μεσημέρι, στις 3, με την συνάντηση που θα έχει με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Τον Ρέγκλινγκ θα δει αύριο το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ξεδιπλώσει τις πτυχές της νέας οικονομικής πολιτικής, την οποία θα παρουσιάσει από  βήμα της Μητσοτάκης στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων. 

Οι θεσμοί δεν εμφανίζονται αρνητικοί στο ενδεχόμενο αλλαγής του φορολογικού μείγματος, πλην όμως θέλουν να γνωρίζουν πρώτα το κόστος των παρεμβάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ είχε δηλώσει πως τα μέτρα κοινωνικής παροχής που είχε λάβει η προηγούμενη κυβέρνηση είχαν ληφθεί χωρίς προηγούμενη συνεννόηση Αθήνας – Βρυξελλών.

Προτεραιότητα για την κυβέρνηση, πάντως, είναι να έχει ψηφιστεί μέχρι τις 10 Αυγούστου το φορολογικό νομοσχέδιο που θα εισαχθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής περί τέλη Ιουλίου

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 28% στο 20% σε βάθος διετίας, αναστολή του φόρου επί του κέρδους στις αγοραπωλησίες ακινήτων, βελτίωση της ειδικής ρύθμισης των 120 δόσεων, μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός διετίας κ.α.

Tags:
Κλάους Ρέγκλινγκ, φορολογικό, φοροελαφρύνσεις, οικονομία, Θεσμοί, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK