00:00 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης χαρακτήρισε ως τη «μεγαλύτερη τιμή» το γεγονός ότι θα ψηφίσει για την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια που θα φέρει η ΝΔ.

Την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι το πρώτο νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας θα περιλαμβάνει την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια, εξέφρασε ο βουλευτής Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

«Δεν θα μπορούσα να φανταστώ μεγαλύτερη τιμή, το πρώτο νομοσχέδιο που θα κληθώ να ψηφίσω, να περιλαμβάνει την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια», υπογράμμισε ο γαλάζιος βουλευτής.

Ο κ. Κυρανάκης, μιλώντας την Τρίτη στον ΣΚΑΪ, πρόσθεσε ότι «αυτό που διεκδικούσαμε από τα φοιτητικά μας χρόνια, επιτέλους γίνεται πράξη».

Ο ίδιος είχε επισημάνει ότι τα «άβατα θα τελειώσουν» και πως τα Εξάρχεια «θα καθαρίσουν» και για να γίνει αυτό πρέπει να καταργηθεί το άσυλο.

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης αναφέρθηκε, επίσης, στους αστυνομικούς και στον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού τους, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα δοθεί η δέουσα πολιτική κάλυψη.

​Το πρωί της Τρίτης, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, περιέγραψε το πλαίσιο λειτουργίας μετά την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Όπως είπε, μετά την κατάργηση του ασύλου, στα πανεπιστήμια θα ισχύει ό,τι και σε κάθε άλλο δημόσιο χώρο. Εξήγησε, ότι εάν ένας φοιτητής ή ένας πολίτης βλέπει κάποιον να βιαιοπραγεί, θα μπορεί να παίρνει τηλέφωνο την αστυνομία κι αυτή να επεμβαίνει κανονικά.

Tags:
Υπουργείο Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, Πανεπιστήμιο, άσυλο, Νέα Δημοκρατία, Κωνσταντίνος Κυρανάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK