09:52 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Βουλή

Ορκίζονται σήμερα οι νέοι βουλευτές

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ανοίγει σήμερα το Ελληνικό Κοινοβούλιο για την ορκωμοσία των βουλευτών, που εξελέγησαν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Αύριο η εκλογή του προέδρου του Κοινοβουλίου.

Την εναρκτήρια συνεδρίαση θα διευθύνει, σύμφωνα με τον Κανονισμό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, ως ο πρώτος τη τάξει Αντιπρόεδρος της της Βουλής που έχει επανεκλεγεί.

Σύμφωνα με το τελετουργικό, ο κ. Βαρεμένος θα αναγνώσει την ειδική ημερήσια διάταξη, θα εκφωνήσει τον κατάλογο των βουλευτών και τα ονόματά τους θα καταχωρηθούν στα πρακτικά.  

Στη συνέχεια, θα εισέλθει στην αίθουσα της Ολομέλειας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος μαζί με τα μέλη της Ιερά Συνόδου για την τέλεση του αγιασμού. Όσοι βουλευτές δεν επιθυμούν θρησκευτικό όρκο θα δώσουν πολιτικό και ακολουθήσει ο ορκωμοσία των μουσουλμάνων βουλευτών στο Κοράνι.

Mετά την oρκωμoσία των βoυλευτών o πρoσωρινός πρόεδρoς θα καλέσει για την επόμενη ημέρα τoυς βoυλευτές να εκλέξoυν τoν πρόεδρo της Boυλής.

Η πλειοψηφία έχει ανακοινώσει ότι θα προτείνει για τη θέση του προέδρου τον Κωνσταντίνο Τασούλα.

Μιλώντας χτες στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «θα ψηφίσουμε για πρόεδρο της Βουλής τον προτεινόμενο από το πλειοψηφούν κόμμα, πόσο μάλλον όταν δεν έχουμε κάποια επιφύλαξη επί προσωπικού».

Η νέα Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι εξακομματική: 

  • Νέα Δημοκρατία, 158 έδρες
  • ΣΥΡΙΖΑ, 86 έδρες
  • Κίνημα Αλλαγής, 22 έδρες
  • ΚΚΕ, 15 έδρες
  • Ελληνική Λύση, 10 έδρες
  • Μέρα 25, 9 έδρες

 

Tags:
ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, βουλευτές, Βουλή, εκλογές 2019
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK