00:14 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 04
Βρείτε μας

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, είπε ότι ανοίγει χώρος για να γίνουν περισσότερα στον τομέα της οικονομίας.

«Τα πολιτικά ζητήματα που έχουμε μεταξύ μας (σ.σ. με τη Βόρεια Μακεδονία) που έχουν επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό με τη Συμφωνία των Πρεσπών, μας αφήνουν χώρο για να κάνουμε περισσότερα στο χώρο της οικονομίας», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μιλώντας σε συνέδριο του Economist στο Λαγονήσι την Τετάρτη και αναφερόμενος στις σχέσεις Αθήνας - Σκοπίων, είπε ότι «θα έλεγα ένα πράγμα διότι υπάρχει μεγάλη καχυποψία. Οι δύο λαοί δουλεύουν μαζί εδώ και χρόνια. Υπάρχει μια μεγάλη ροή τουρισμού, υπάρχει μεγάλη ροή ανταλλαγής προϊόντων και επίσης επενδύσεις».

«Έτσι τα πολιτικά ζητήματα που έχουμε μεταξύ μας (σ.σ. με τη Βόρεια Μακεδονία) που έχουν επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό με τη Συμφωνία των Πρεσπών, μας αφήνουν χώρο για να κάνουμε περισσότερα στην οικονομία. Και επομένως, προκειμένου να κάνουμε αυτές τις κινήσεις στην οικονομία, νομίζω ότι θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον καθένα πώς δίνονται τα ονόματα των προϊόντων και πώς να υπερασπιστούμε τις ελληνικές εταιρείες που έχουν ξοδέψει πραγματικά χρόνο και χρήμα για να επενδύσουν στην ονομασία τους και στην αναγνώριση των προϊόντων τους», σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

​Σε άλλο σημείο, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών, υπογράμμισε πως «θα κινηθούμε με τον πιο προσεκτικό τρόπο, διασφαλίζοντας τα εθνικά δικαιώματα και τα προϊόντα μας», ενώ ταυτόχρονα, όπως είπε, μέσω της ενταξιακής διαδικασίας θα έχουμε τον χώρο να συζητήσουμε διάφορες πτυχές της Συμφωνίας.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ, ανέφερε ότι «θα συνεργαστούμε στενά με την Κύπρο στην προσπάθειά της να εξορύξει υδρογονάνθρακες» και πρόσθεσε πως η Ελλάδα την υποστηρίζει στην άσκηση των κυρίαρχων δικαιωμάτων της.

Σχετικά:

Ο Ρώσος πρέσβης στην ΕΕ μίλησε για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη στάση της Ρωσίας
Παναγιωτόπουλος: Να τηρήσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών
Tags:
συμφωνία των Πρεσπών, Βόρεια Μακεδονία, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK