ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Συμφωνία των Πρεσπών (97)
0 0 0
Βρείτε μας

Κόντρα σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή κατά τη δεύτερη ημέρα ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων, με τη στάση της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής στις κατηγορίες για ασυνέπεια της Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη. Θα προσπαθήσουμε να αμβλύνουμε τις συνέπειες τη Συμφωνίας των Πρεσπών, συνδέοντας την ευρωπαϊκή τους πορεία με την επαναδιαπραγμάτευση σε συγκεκριμένα σημεία» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως σημείωσε ο κ. Βορίδης, προεκλογικά η ΝΔ έλεγε ότι δεν μπορεί να ακυρωθεί η Συμφωνία, καθώς θα υπάρξουν χειρότερες συνέπειες.

«Λέγαμε ότι η ακύρωση - έτσι όπως μας έχουν παγιδεύσει από αυτή την κάκιστη συμφωνία - θα οδηγήσει σε ακόμη χειρότερα και δυσμενέστερα αποτελέσματα» σημείωσε.

«Από την πρώτη στιγμή λέγαμε ότι θα προσπαθήσουμε να αμβλύνουμε αυτές τις συνέπειες της Συμφωνίας», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ. Βορίδης.

Ακολούθησε παρέμβαση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος ζήτησε κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών και έκανε λόγο για αλλαγή στάσης της ΝΔ.

«Να αλλάξετε τα κακώς κείμενα ή να πάτε σπίτια σας» επεσήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

«Λέτε ψέματα κ. Βορίδη, δείτε τι λέγατε στο παρελθόν για το Μακεδονικό και τι λέτε τώρα», σημείωσε.

Ακολούθησε νέα παρέμβαση του κ. Βορίδη, ο οποίος είπε ότι η ΝΔ καταψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών και επανέλαβε ότι η θέση του κυβερνώντος κόμματος είναι σαφής.

«Εσείς ζητούσατε την ακύρωση της Συμφωνίας, πήρατε 3%. Εμείς λέγαμε ότι η ακύρωση, έτσι όμως μας έχουν παγιδεύσει με αυτήν την κάκιστη Συμφωνία, θα μας οδηγήσει σε ακόμη χειρότερα αποτελέσματα» τόνισε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να απαμβλύνει τις συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών, συνδέοντας τη την ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων.

Σε δεύτερη παρέμβασή του σε άλλο σημείο της συζήτησης στη Βουλή, ζητώντας τον λόγο επί προσωπικού, ο κ. Βελόπουλος έκανε λόγο για προσπάθεια λασπολογίας από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν περίμενα ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ να συμφωνήσουν στην προσπάθεια λασπολογίας της Ελληνικής Λύσης ειδικά για το Σκοπιανό», είπε αρχικά ο Κυριάκος Βελόπουλος.

«Μου φαίνεται απίστευτο να μιλούν για πατριδοκαπηλία», συνέχισε και πρόσθεσε: «Αυτή η επιχείρηση δεν μας αγγίζει για πολλούς λόγους. Κανείς δεν είναι “Ιωάννης Βαπτιστής” εδώ μέσα, να βαπτίζει άλλους ανθρώπους. Αν αυτοί λένε εμάς πατριδοκάπηλους, μπορώ και εγώ να πω ότι είναι πατριδοκτόνοι και Μακεδονοκτόνοι».

Θέμα:
Συμφωνία των Πρεσπών (97)

Σχετικά:

Βορίδης: Προεκλογικά λέγαμε ότι δεν μπορεί να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών - Βίντεο
Tags:
Μάκης Βορίδης, συμφωνία των Πρεσπών, προγραμματικές δηλώσεις, Κυριάκος Βελόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK