03:00 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι οι πολίτες ψήφισαν με τη λογική κι όχι με το συναίσθημα και έτσι «μετά το πείραμα του λαϊκισμού, το πολιτικό εκκρεμές πήγε προς την αντίθετη κατεύθυνση».

Στην εκτίμηση ότι οι Έλληνες είχαν κουραστεί από «πολιτικές που υποδαύλιζαν το θυμό, την οργή και τον εθνικισμό» προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κληθείς να εξηγήσει τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές.

Ο κ. Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο CNN, η οποία μεταδόθηκε το απόγευμα της Κυριακής. Τρέιλερ δόθηκε ήδη στη δημοσιότητα υπό τον τίτλο «ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός της Ελλάδας νίκησε τη λαϊκίστικη κυβέρνηση της χώρας του με μεγάλη διαφορά».

Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο «πρωθυπουργός της Ελλάδος εξηγεί στον (σ.σ. δημοσιογράφο) Fareed Zakaria γιατί οι Έλληνες γύρισαν την πλάτη τους στο λαϊκισμό».

Στο τρέιλερ που δημοσιεύτηκε, ο κ. Μητσοτάκης καλείται να απαντήσει τόσο για τη νίκη της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για την κατάρρευση της Χρυσής Αυγής.

​«Πιστεύω ότι μετά από 10 χρόνια κρίσης, οι πολίτες είχαν πια κουραστεί από τις πολιτικές που υποδαύλιζαν το θυμό, την οργή και τον εθνικισμό που δεν οδηγεί πουθενά. Και υπό μια έννοια, θα έλεγα ότι μετά το πείραμα του λαϊκισμού, το πολιτικό εκκρεμές πήγε προς την αντίθετη κατεύθυνση», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκτίμησε ότι η ακροδεξιά νικήθηκε «προτάσσοντας μια ατζέντα που ήταν πατριωτική, αλλά σε καμία περίπτωση εθνικιστική».

Όπως είπε, εστίασαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, αναφέροντας ως παραδείγματα τη φορολογία, την υπερφορολόγηση, την έλλειψη επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα.

«Θα έλεγα ότι οι πολίτες ψήφισαν περισσότερο με τη λογική παρά με το συναίσθημα. Θα έλεγα όμως και ότι η επιλογή τους τελικά ήταν μια αναμενόμενη αντίδραση, ύστερα από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης από μια πολύ ανίκανη κυβέρνηση», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την προσήλωσή του στην Ευρώπη, τονίζοντας, όμως, ότι έγιναν λάθη στην εφαρμογή των μνημονίων.

«Είμαι ένθερμος Ευρωπαϊστής, αλλά ταυτόχρονα αναγνωρίζω ότι έγιναν πολλά λάθη κατά την εφαρμογή των προγραμμάτων λιτότητας στην Ελλάδα από τους Ευρωπαίους εταίρους μας», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Συμπλήρωσε, όμως, ότι είναι άδικη η αναιτιολόγητη επίθεση στην Ευρώπη. Υποστήριξε ότι η Ελλάδα επωφελήθηκε από τη συμμετοχή στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη.

«Υπάρχουν όντως κάποια πράγματα στην Ευρώπη τα οποία πρέπει να αλλάξουν. Αλλά το να επιτίθεται κανείς συνολικά στην Ευρώπη ή να μάχεται για τη διάλυση της Ευρώπης, χωρίς να βλέπει όσα έχουμε πετύχει, δεν ωφελεί σε τίποτα», σημείωσε.

Tags:
εκλογές 2019, εθνικές εκλογές 2019, Ελλάδα, λαϊκισμός, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK