ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τη στρατηγική του υπουργείου Υγείας περιέγραψε ο Βασίλης Κικίλιας προαναγγέλλοντας μεταξύ άλλων δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλους.

Πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων, πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, περιορισμός για τις ουρές στο σύστημα Υγείας και ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ήταν μεταξύ των εξαγγελιών του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις.

Αναλυτικά, ο κ. Κικίλιας δεσμεύτηκε για μια «επανάσταση στην πρόληψη» με δωρεάν προληπτικές εξετάσεις που θα χρηματοδοτούνται κυρίως από τον ΕΟΠΥΥ.

Υποσχέθηκε, επίσης, ότι «συστηματικά και σταδιακά» θα μειωθούν οι ουρές και πως «τα αποτελέσματα θα είναι ορατά σε σύντομο χρόνο».

Για τους πιο ευάλωτους, είπε ότι θα εξασφαλιστεί ραντεβού με γιατρό εντός 24ωρου καθώς και διανομή φαρμάκων για τους βαρέως πάσχοντες,

Εξήγγειλε, επίσης, την εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με αξιολόγηση της ποιότητας των υπηρεσιών από τους ασθενείς, τη μείωση του χρόνου από τη συνταγογράφηση μέχρι τη λήψη της θεραπείας καθώς και τη μείωση της ιδιωτικής δαπάνης.

​Η στρατηγική του υπουργείου Υγείας

Συνεχίζοντας, ο κ. Κικίλιας παρέθεσε τους πυλώνες πάνω στους οποίους θα βασιστεί η στρατηγική του υπουργείου Υγείας και είναι οι εξής:

  • Η δημόσια υγεία αναδεικνύεται σε απόλυτη προτεραιότητα της εθνικής πολιτικής.
  • Αποτελεσματική, ασφαλής και υψηλής ποιότητας Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
  • Αναδιοργάνωση των νοσοκομείων, επανασχεδιασμός της παροχής υπηρεσιών υγείας.
  • Ανάπτυξη δομών μετα-νοσοκομειακής φροντίδας για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.
  • Ολιστική φροντίδα στα άτομα με ψυχικά προβλήματα.
  • Αξιολόγηση της τεχνολογίας Υγείας για πιο αποτελεσματικές θεραπείες με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας μίλησε για ένα εθνικό σχέδιο κατά των εξαρτήσεων καθώς και προγράμματα διαχείρισης των περιβαλλοντικών κινδύνων, προώθησης του εθελοντισμού και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού στους αναδυόμενους κινδύνους.

Tags:
ιατρικές εξετάσεις, εξετάσεις, Υπουργείο Υγείας, υγεία, Υγεία, Βασίλης Κικίλιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK