23:45 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, έστειλε σαφές μήνυμα στη διοίκηση της Αττικής Οδού, με αφορμή την πρόσφατη διένεξη για το αντίτιμο των διοδίων.

Σαφές μήνυμα προς την Αττική Οδό έστειλε ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ξεκαθαρίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δεχθεί κανένα τετελεσμένο για την αύξηση των διοδίων.

Από το βήμα της Βουλής, ο αρμόδιος υπουργός διαμήνυσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση του διένεξης, η οποία ξεκίνησε τον Μάιο, μετά την απόφαση της εταιρείας για αύξηση του αντιτίμου των διοδίων, η οποία τελικά δεν υλοποιήθηκε, κατόπιν παρέμβασης της τότε κυβέρνησης.

«Μετά από διαπραγματεύσεις με την προηγούμενη κυβέρνηση, οι οποίες κατέρρευσαν, η Αττική Οδός ανακοίνωσε αύξηση των διοδίων. Είχε συμβατικό δικαίωμα να το κάνει; Ναι. Είχε δίκιο; Όχι. Γιατί κυρίως δεν σεβάστηκε τους πολίτες που είναι οι χρήστες του δρόμου» τόνισε ο κ. Καραμανλής, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων.

Και συνέχισε: «Εμείς, βέβαια, δεν καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα. Ένα είναι σίγουρο: Η νέα κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί κανένα τετελεσμένο στο θέμα αυτό, καθώς έχει πολλούς τρόπους αντίδρασης».

Ο υπουργός Υποδομών ιεράρχησε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στον τομέα ευθύνης του, προσδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην έναρξη των εργασιών για το αεροδρόμιο του Καστελίου στην Κρήτη, στη διαγωνιστική διαδικασία για τη γραμμή «4» του μετρό, στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την υποθαλάσσια οδική ζεύξη Σαλαμίνας – Περάματος, στην επέκταση της Ιόνιας Οδού και στην υλοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου.

Ειδική μνεία έκανε, τέλος, στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, η οποία βρίσκεται, όπως προειδοποίησε, στον αέρα.

«Η προηγούμενη κυβέρνηση εγκαινίασε υποτίθεται εργοτάξιο κι εμείς παραλάβαμε μία χωματερή με 50.000 τόνους απορρίμματα. Μελετάμε διεξοδικά τις εναλλακτικές και είμαστε σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε τελικά να προχωρήσουμε σε λύση όσο το δυνατόν ταχύτερη και με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση» διαβεβαίωσε.

Σχετικά:

Αυξάνονται οι τιμές των διοδίων στην Αττική Οδό
Αναστολή της αύξησης των διοδίων στην Αττική Οδό
Tags:
προγραμματικές δηλώσεις, Βουλή, μέσα μεταφοράς, μεταφορές, τρένο, σιδηροδρομικός σταθμός, εθνική οδός, Διόδια, Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, υπουργός Υποδομών, Κώστα Καραμανλής, Αττική Οδός, Αττική οδός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK