10:12 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Προγραμματικές Δηλώσεις της νέας Κυβέρνησης (Μέρα 3η), στη Βουλή, Αθήνα, 22 Ιουλίου, 2019

Τσίπρας σε ΝΔ: Αγκαλιάσατε τον εθνολαϊκισμό και γίνατε Μακεδονομάχοι της κακιάς ώρας

© Φωτογραφία : SOOC / Nick Paleologos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Με μια βρετανική ρήση και αναφερόμενος σε ένα κλίμα πολιτισμένου διαλόγου από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε τη δευτερολογία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

«You cannot teach an old dog new tricks». Με αυτή τη φράση την οποία, όπως είπε την έμαθε από την Ευκλείδη Τσακαλώτο ξεκίνησε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τρίτη ημέρα προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ένα διαφορετικό κλίμα και διαφορετικό τρόπο διαλόγου από πλευράς της ΝΔ.

«Μακάρι, κύριοι της κυβερνώσας παράταξης, αυτή η οβιδιακή σας μεταμόρφωση να συνιστά δείγμα έμπρακτης μεταμέλειας και στροφής στον πολιτικό πολιτισμό», σημείωσε.

Στη συνέχεια εκτίμησε πως αυτό θα είναι δύσκολο λέγοντας πως «you cannot teach an old dog new tricks» αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία.

Αναφέρθηκε στη στάση της κυβέρνησης την περίοδο που στην ηγεσία βρισκόταν η παράταξή του και επέκρινε τη Νέα Δημοκρατία που τον κατηγόρησε για λαϊκισμό.

«Έχετε σκεφτεί να κάνετε την αυτοκριτική σας για το διάστημα που ήσασταν αντιπολίτευση», δήλωσε αναφερόμενος στην κυβερνώσα παράταξη.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας πως ενέταξε στο δυναμικό της τον αρχηγό της αστυνομίας που χειρίστηκε την τραγωδία.

«Αγκαλιάσατε τον εθνολαικισμό. Γίνατε μακεδονομάχοι της κακιάς ώρας», συνέχισε ο κ. Τσίπρας και εγκάλεσε τη Νέα Δημοκρατία για ψηφοθηρική στάση.

Ακόμη αναφέρθηκε στις επικρίσεις που δέχτηκε για τις οικονομικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησής του.

«Ελεγε λοιπόν ο Οργουελ ότι στις στιγμές της εξαπάτησης το να λες την αλήθεια είναι επαναστατικό. Υπό μια έννοια η στάση μας εκείνες τις μέρες είχε έναν επαναστατικό χαρακτήρα», τόνισε για τους χειρισμού της δικής του κυβέρνησης.

Στη συνέχεια αναρωτήθηκε αν θα υπάρχει στον προϋπολογισμό το δώρο Πάσχα και το αφορολόγητο και απευθυνόμενος στην ΝΔ διερωτήθηκε «θα βάλετε ή όχι χέρι στις συντάξεις;».

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε δριμεία κριτική στην οικονομική πολιτική που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση αναφερόμενος ειδικά στο ζήτημα του ΕΝΦΙΑ αλλά και στη ΔΕΗ.

Tags:
Νέα Δημοκρατία, επίθεση, ΣΥΡΙΖΑ, Βουλή, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK