03:48 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Φονικές πυρκαγιές στην Αττική (153)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι ξεμπλοκάρονται 31 εκατ. ευρώ που, όπως τόνισε, λιμνάζουν επί έναν χρόνο στον ειδικό λογαριασμό για τους πυρόπληκτους στο Μάτι.

Τις δράσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση για την ανακούφιση των πληγέντων από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι περιέγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι ξεμπλοκάρονται 31 εκατ. ευρώ που, όπως σημείωσε, λιμνάζουν επί έναν χρόνο στον ειδικό λογαριασμό για τους πυρόπληκτους στο Μάτι.

Σχετική αναφορά είχε κάνει τη Δευτέρα και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με φόντο τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την τραγωδία στο Μάτι.

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ οι πυρόπληκτοι στο Μάτι για πέντε χρόνια. Οι πυρόπληκτοι υπολογίζονται σε 4.334, ενώ η συγκεκριμένη δράση, όπως διευκρίνισε, θα έχει κόστος 10 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Πέτσας εξήγγειλε ότι οι εγκαυματίες θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε θεραπεία και φάρμακα.

Τόνισε, δε, ότι για την αποκατάσταση και ανάπλαση των περιοχών που επλήγησαν από την καταστροφή θα διατεθεί ποσό 20 εκατ. ευρώ.

Είπε επίσης ότι συγκροτείται με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ειδικός φορέας με αποστολή την κατάρτιση σχεδίου δράσης για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών σε Μάτι, Νέο Βουτζά και Κινέτα.

Επιπλέον, σημείωσε ότι ανατίθεται στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας να χαράξει ένα νέο πρότυπο σχέδιο για ολόκληρη την περιοχή.

Τα πρώτα νομοσχέδια που καταθέτει η κυβέρνηση

Περιγράφοντας τα πρώτα νομοσχέδια που θα καταθέσει η κυβέρνηση, είπε ότι την Τετάρτη κατατίθεται το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, σημειώνοντας ότι θα ψηφιστεί έως την Πέμπτη 8 Αυγούστου.

Θα ακολουθήσει το νομοσχέδιο για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τις 120 δόσεις, το οποίο σύμφωνα με τον κ. Πέτσα θα κατατεθεί ως κατεπείγον την Παρασκευή και θα ψηφιστεί έως την 1η Αυγούστου.

Ακολούθως, θα κατατεθεί νομοσχέδιο με διατάξεις από διάφορα υπουργεία, το οποίο επίσης θα ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου. Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα περιληφθεί και κατάργηση ασύλου στα πανεπιστήμια.

Δεν θα κοπούν τα επιδόματα, ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί να μην μειωθεί το αφορολόγητο

Ερωτηθείς για τη 13η σύνταξη, είπε ότι δεν πρόκειται για σύνταξη αλλά για επίδομα, το οποίο πάντως θα διατηρηθεί και το 2020. «Έχουμε πει πολλές φορές -και ο Πρωθυπουργός στις προγραμματικές δηλώσεις- ότι δεν κόβεται κανένα κοινωνικό επίδομα» τόνισε επίσης. 

Σε ό,τι αφορά το αφορολόγητο, ανέφερε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να μην το μειώσει. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά και ως Πρωθυπουργός, έχει δεσμευτεί ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο. Αυτό που θα γίνει, είναι να εισαχθεί στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος μία νέα φορολογική κλίμακα, που θα ξεκινάει από το 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ και θα συνεχίζει η κλίμακα πολύ χαμηλότερη από αυτή που είναι μέχρι και σήμερα», σημείωσε.

Θέμα:
Φονικές πυρκαγιές στην Αττική (153)

Σχετικά:

Η κυβέρνηση αποδεσμεύει 31 εκατ. ευρώ για τους πληγέντες στο Μάτι
«Είχα πέντε μέρες να κοιμηθώ»: Γιατρός περιγράφει δακρυσμένος τις στιγμές στο Μάτι - Βίντεο
Η μέρα που ο χρόνος σταμάτησε στο Μάτι
Το Μάτι τότε και σήμερα - Φωτογραφικά καρέ από τον τόπο της τραγωδίας
Tags:
120 δόσεις, ΕΝΦΙΑ, πυρκαγιές, πυρκαγιά, πυρόπληκτες περιοχές, πυρόπληκτοι, Κινέτα, Νέος Βουτζάς, Μάτι, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κυβέρνηση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK