19:11 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Παύλος Πολάκης και δύο υποθέσεις για άρση ασυλίας του θα τεθούν σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής. Τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής ζήτησε ο ίδιος.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής συνεδριάζει σήμερα, Τετάρτη, για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη κατόπιν εισαγγελικού αιτήματος με αφορμή δύο υποθέσεις.

Η πρώτη υπόθεση αφορά την εισαγγελική δίωξη για καταγραφή συνομιλίας με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ύστερα από έγκληση του κ. Στουρνάρα.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτης Πουλής, για συκοφαντική δυσφήμιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στη δημοσιότητα τηλεφωνικός διάλογος Πολάκη - Στουρνάρα για τα δάνεια της Attica Bank

Από την πλευρά του, ο κ. Πολάκης ζήτησε τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής και όχι την άρση της ασυλίας του, επικαλούμενος ότι ήταν υπουργός όταν συνέβησαν τα περιστατικά για τα οποία κατηγορείται.

«Αυτό που απαιτώ είναι όχι να αρθεί η ασυλία μου σε μία επιτροπή η οποία είναι δεν είναι δημόσια, αλλά να μαζέψουν 30 υπογραφές από βουλευτές διαφόρων πτερύγων της βουλής και να γίνει η διαδικασία με Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση ειδικής προανακριτικής επιτροπής όπου εκεί θα τα πούμε όλα», δήλωσε χαρακτηριστικά χτες ο κ. Πολάκης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η αρμόδια επιτροπή της Βουλής συνεδριάζει στις 10:00 με θέμα «συζήτηση επί αιτήσεων άρσεως ασυλίας Βουλευτού, σύμφωνα με το άρθρο 62 του Συντάγματος και τα άρθρα 43Α και 83 του Κανονισμού της Βουλής».

Tags:
ΚΕΕΛΠΝΟ, Γιάννης Στουρνάρας, Βουλή, άρση ασυλίας, Παύλος Πολάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK