ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν ήταν υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Διετέλεσε βουλευτής από το 1993 μέχρι και τις εκλογές 2019.

Στα έδρανα της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) επιστρέφει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατέθεσε αίτηση στις 26 Ιουνίου στο ΑΠΘ.

Κατά το ίδιο μέσο, η αίτηση συζητήθηκε την Τρίτη στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, η οποία αποφάσισε την «άρση αναστολής των καθηκόντων του καθηγητή πρώτης βαθμίδας του Τμήματος Νομικής, Ευάγγελου Βενιζέλου λόγω λήξης της θητείας του ως βουλευτή».

Ο κ. Βενιζέλος το 1980 αναγορεύθηκε Διδάκτωρ Νομικής στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου το 1984 εκλέχθηκε υφηγητής και στη συνέχεια καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου. 

Στην ακαδημαϊκή του πορεία,  δημοσίευσε μεγάλο αριθμό μελετών, μονογραφιών, σχολίων σε δικαστικές  αποφάσεις και διδακτικών συγγραμμάτων.

Πριν από τις εκλογές 2019 και όταν έγινε γνωστό ότι ο Γιώργος Καμίνης θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το ΚΙΝΑΛ.

Σε δηλώσεις του στις αρχές Ιουνίου, σημείωσε ότι είναι θύμα της σκοπιμότητας που εκφράζει η Φώφη Γεννηματά.

Σχετικά:

Αποκόλληση αμφιβληστροειδούς υπέστη ο Βενιζέλος
Κρίση στο ΚΙΝΑΛ: Συνεδριάζουν τα κομματικά όργανα, στα «μαχαίρια» Γεννηματά - Βενιζέλος
Βενιζέλος: Είμαι θύμα της σκοπιμότητας που εκφράζει η κυρία Γεννηματά
Ο Ευ. Βενιζέλος αποχωρεί από το ΚΙΝΑΛ
Tags:
ΚΙΝΑΛ, ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, Κίνημα Αλλαγής, Ευάγγελος Βενιζέλος, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ΑΠΘ, καθηγητής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK