ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, μετά τη συνεδρίαση και ψηφοφορία στην επιτροπή, το πρωί της Τετάρτης.

Την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη εισηγήθηκε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, η οποία συνεδρίασε την Τετάρτη για το θέμα μετά από εισαγγελικό αίτημα με αφορμή δύο υποθέσεις.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας με ψήφους οκτώ έναντι δύο εισηγήθηκε την άρση της ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Από τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής αποχώρησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος με το αιτιολογικό ότι πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία εφαρμογής του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Την πρόταση για άρση ασυλίας υπερψήφισαν η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση. Αντίθεση άποψη εξέφρασαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΜέΡΑ25 και το ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Λαμπρούλης από το ΚΚΕ έκανε λόγο για μια «αναζωπύρωση των ανούσιων πολιτικών αντιπαραθέσεων με στόχο τον αποπροσανατολισμό», σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο κ. Πολάκης προσήλθε στη συνεδρίαση της επιτροπής όπου και επέμεινε στην άποψη που είχε εκφράσει και χτες ότι πρέπει η διαδικασία να προχωρήσει με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, σύμφωνα πάντα με τη Δημόσια Τηλεόραση.

Σε κάθε περίπτωση, η οριστική απόφαση για την άρση ή μη της ασυλίας του κ. Πολάκη θα ληφθεί από την Ολομέλεια της Βουλής η οποία και θα λάβει την τελική απόφαση στις 31 Ιουλίου.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας συνεδρίασε σήμερα για την άρση ασυλίας του κ. Πολάκη μετά τις δύο μηνύσεις σε βάρος του.

Η πρώτη υπόθεση αφορά τη δίωξη σε βάρος του κ. Πολάκη για καταγραφή συνομιλίας που είχε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στη δημοσιότητα τηλεφωνικός διάλογος Πολάκη - Στουρνάρα για τα δάνεια της Attica Bank

Η δεύτερη υπόθεση αφορά τη μήνυση σε βάρος του από τον πρώην πρόεδρο εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή, για συκοφαντική δυσφήμιση.

Από την πλευρά του, ο κ. Πολάκης είχε δηλώσει πως θα ζητήσει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής και όχι άρση της ασυλίας του, επικαλούμενος το γεγονός ότι ήταν υπουργός όταν συνέβησαν τα παραπάνω περιστατικά.

«Αυτό που απαιτώ είναι όχι να αρθεί η ασυλία μου σε μία επιτροπή η οποία είναι δεν είναι δημόσια, αλλά να μαζέψουν 30 υπογραφές από βουλευτές διαφόρων πτερύγων της βουλής και να γίνει η διαδικασία με Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση ειδικής προανακριτικής επιτροπής όπου εκεί θα τα πούμε όλα», είχε δηλώσει την Τρίτη ο κ. Πολάκης.

Tags:
Επιτροπή Δεοντολογίας, ΚΕΕΛΠΝΟ, Γιάννης Στουρνάρας, άρση ασυλίας, ασυλία, Παύλος Πολάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK