22:32 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργό επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης το υπουργείο Τουρισμού, όπου είχε συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, Χάρη Θεοχάρη. Τι δήλωσαν ενώπιον της κάμερας.

Δεκαετές σχέδιο για τον τουρισμό προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος το πρωί της Πέμπτης επισκέφτηκε το υπουργείο Τουρισμού και είχε συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, Χάρη Θεοχάρη.

Το 10ετές σχέδιο, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, θα εστιάζει στην ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία και τη βιωσιμότητα, ενώ θα εκπονηθεί το επόμενο εξάμηνο, σε συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού.

«Ο τουρισμός αποτελεί τον μεγαλύτερο κλάδο της χώρας και έναν κλάδο που η Ελλάδα έχει αναμφισβήτητα συγκριτικά πλεονεκτήματα» τόνισε, χαρακτηριστικά, ο κ. Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να κάνουμε την Ελλάδα αυτή που αξίζει όχι μόνο στους κατοίκους της, αλλά και στα δεκάδες εκατομμύρια των επισκεπτών της».

Από την πλευρά του, ο κ. Θεοχάρης επιβεβαίωσε ότι «συζητήσαμε για το νέο 10ετές στρατηγικό πλάνο που θα εκπονήσει το υπουργείο σε συνεργασία με τους φορείς, ώστε να έχουμε μια συνολική προσέγγιση στην προσφορά, τη ζήτηση και το branding του τουρισμού».

«Μιλήσαμε επίσης, για ένα νέο πλαίσιο ρυθμιστικό για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις που πρέπει να βάλει μια τάξη και στη συγκεκριμένη τουριστική αγορά» συμπλήρωσε.

Ειδική αναφορά έκανε τέλος και στον ΕΟΤ, ο οποίος – σύμφωνα με τον υπουργό – «πρέπει σε νέες βάσεις να συνεργαστεί με τον ιδιωτικό τομέα για να έχουμε ένα πλαίσιο προβολής και διαφήμισης σύγχρονο, ευέλικτο και που θα περνάει το μήνυμα που θέλουμε στους ανθρώπους που θέλουμε».

Σχετικά:

Στο 11,7% η συμβολή του τουρισμού στο ΑΕΠ
Ο νέος υπουργός Τουρισμού στο Sputnik: Στόχος μας οι τουρίστες με μεγαλύτερα εισοδήματα
Tags:
ανταγωνιστικότητα, ανταγωνισμός, Ανάπτυξη, Κυβέρνηση, ΕΟΤ, υπουργείο Τουρισμού, τουρισμός, Χάρης Θεοχάρης, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK