ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ανεβάζει ρυθμούς η κυβέρνηση, η οποία έως την Πέμπτη αναμένεται να ψηφίσει το φορονομοσχέδιο για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τις αλλαγές στις 120 δόσεις. Κατατίθεται την Τετάρτη το πολυνομοσχέδιο.

Στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων ξεκινάει η συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος έως την Πέμπτη.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει διευκολύνσεις για τους οφειλέτες του δημοσίου, αλλά και μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ του 2019.

Πιο συγκεκριμένα, το νομοθέτημα επιδιώκει τη βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων, με περαιτέρω διευκολύνσεις προς τους φορολογούμενους.

  • Μείωση της ελάχιστης δόσης στα 20 ευρώ από 30 ευρώ προηγουμένως
  • Μείωση του επιτοκίου στο 3% από 5% προηγουμένως
  • Αναστολή της λήψης αναγκαστικών μέτρων και της συνέχισης της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης επί απαιτήσεων, κινητών και ακινήτων.

Παράλληλα, όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ, παρέχεται κίνητρο σε όλους τους οφειλέτες να καταβάλλουν αυξημένη προκαταβολή, κατά την ένταξη στη ρύθμιση, με στόχο την εξασφάλιση μεγαλύτερης έκπτωσης – από 75% έως και 95% - στις προσαυξήσεις και τους τόκους.

Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ, το νομοσχέδιο προβλέπει τη μεσοσταθμική μείωσή του κατά 22%, με την ελάφρυνση για τις μικρές ιδιοκτησίες να κυμαίνεται στο 30% για τις μεσαίες ιδιοκτησίες στο 20% και τις μεγάλες ιδιοκτησίες στο 10%.

Την ίδια ώρα, έως την Τετάρτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο περιλαμβάνει μία σειρά παρεμβάσεων.

Πιο αναλυτικά, μεταξύ άλλων, προωθείται η κατάργηση του ασύλου στα Πανεπιστήμια, η επίλυση του ζητήματος της κυβερνησιμότητας των δήμων και των περιφερειών (ως συνέχεια της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου), η καθιέρωση της ψηφιακής σύνταξης και η κατ’ οίκον παράδοση φαρμάκων στους ασθενείς βαρέων νοσημάτων.

Το νομοθέτημα αναμένεται να ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου.

Σχετικά:

Ψήφο εμπιστοσύνης με 158 «ναι» έλαβε η κυβέρνηση του Μητσοτάκη
Η κυβέρνηση αποδεσμεύει 31 εκατ. ευρώ για τους πληγέντες στο Μάτι
«Δεν εξαιρείται κανείς από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ», λέει η κυβέρνηση
Tags:
Συντάξεις, πανεπιστήμια, άσυλο, φάρμακα, απλή αναλογική, αυτοδιοικητικές εκλογές 2019, τοπική αυτοδιοίκηση, δήμος, Νομοσχέδιο, φοροελαφρύνσεις, 120 δόσεις, ΕΝΦΙΑ, Κυβέρνηση, ΝΔ, Νέα Δημοκρατία, Βουλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK