20:42 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σημειώνοντας ότι η επιδίωξή του είναι να βρεθεί τρόπος για μια γενναία επανεκκίνηση. Ωστόσο, τόνισε ότι κάτι τέτοιο «δεν γίνεται εν κενώ».

«Είναι η πρώτη φορά που οι διεθνείς αγορές δείχνουν τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση. Αφού μας εμπιστεύονται οι αγορές γιατί να μην μας εμπιστευτούν οι εταίροι μας..;» σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το ενδεχόμενο μείωσης του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων, κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο.

Ο κ. Μητσοτάκης σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ επεσήμανε ότι οι συγκεκριμένοι στόχοι για τα πλεονάσματα «αποφασίστηκαν σε άλλη οικονομική συγκυρία και με τα επιτόκια δανεισμού υπερδιπλάσια των σημερινών».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκ νέου και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σημειώνοντας ότι η επιδίωξή του είναι να βρεθεί τρόπος για μια γενναία επανεκκίνηση. Ωστόσο, τόνισε ότι κάτι τέτοιο «δεν γίνεται εν κενώ». «Αυτές οι κινήσεις γίνονται σταδιακά, χρειάζεται χρόνος και οικοδόμηση εμπιστοσύνης», σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των αντιπροσώπων στην Κύπρο Δημήτρη Συλλούρη και τους αρχηγούς των κυπριακών κοινοβουλευτικών κομμάτων, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Μητσοτάκης δώρισε στον κ. Αναστασιάδη μια γραβάτα, κατά τη συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Κύπρου. Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μητσοτάκης είπε στον Κύπριο πρόεδρο ότι «είναι ένα δώρο με συμβολική αλλά και ουσιαστική σημασία. Σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας άλλης». Ο κ. Αναστασιάδης απάντησε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ότι θα βάλει στη συλλογή του τη γραβάτα.

Κατά τις κοινές δηλώσεις των δύο ανδρών, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «η Τουρκία παραβιάζει κατάφορα τα δικαιώματα της Κύπρου».

Εκφράζοντας την πλήρη στήριξη της Αθήνας στη Λευκωσία, ο Έλληνας πρωθυπουργός χαιρέτισε τις ευρωπαϊκές αποφάσεις εναντίον της Τουρκίας, ενώ κάλεσε την Άγκυρα να συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της έντασης.

«Η Κύπρος θα έχει τη συμπαράσταση της Ελλάδα και της Ε.Ε. σε οποιαδήποτε κλιμάκωση των προκλήσεων για τα ενεργειακά θέματα» διαμήνυσε, χαρακτηριστικά.

Σχετικά:

Μητσοτάκης: Η Τουρκία κατάφορα παραβιάζει τα δικαιώματα της Κύπρου - Βίντεο
Tags:
ελληνοτουρκικά, Κυπριακό, Τουρκία, Πλεόνασμα, Πρωτογενές πλεόνασμα, Ελλάδα, Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Γραβάτα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK