10:03 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Επιθυμούμε μία ελεύθερη και επανενωμένη Κύπρο, της οποίας η νόμιμη Κυβέρνηση θα διαχειρίζεται δίκαια και προς όφελος του λαού και των κοινοτήτων της τα αγαθά του νησιού» , είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κύπρο.

Την προσήλωση του στον δρόμο της στενής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, με πρώτο και αδιαπραγμάτευτο στόχο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, την επίλυση του κυπριακού ζητήματος, επανέλαβε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά στην αντιφώνησή του κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου που παρέθεσε προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, τόνισε ότι ενέργειες των δύο χωρών θα συνεχιστούν όσο η Τουρκία θα επιμένει να αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αψηφώντας τη διεθνή κοινότητα. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, τόνισε πως ο μοναδικός δρόμος για την ειρηνική συνύπαρξη είναι το διεθνές δίκαιο και αυτό η Τουρκία πρέπει να το εννοήσει εμπράκτως, χαρακτηρίζοντας θετική εξέλιξη την επικείμενη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων.

«Προσδοκούμε ότι και η άλλη πλευρά προσέρχεται σε αυτή τη συζήτηση με εποικοδομητική διάθεση», είπε, εκφράζοντας την ευχή και τη ελπίδα ότι η Τουρκία θα αντιληφθεί εν τέλει ότι είναι προς το δικό της όφελος η ταχύτερη επανάληψη των διαπραγματεύσεων των δύο κοινοτήτων μαζί με την ουσιαστική πρόοδο των συνομιλιών».

Νωρίτερα , ο πρωθυπουργός, χαιρέτισε τις ευρωπαϊκές αποφάσεις εναντίον της Τουρκίας, ενώ κάλεσε την Άγκυρα να συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της έντασης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, από την πλευρά του, υπογράμμισε πως πρέπει να υπάρξει αμοιβαιότητα από την άλλη πλευρά ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού, καθώς όπως υπογράμμισε «έχω επίγνωση του ειλικρινούς σας ενδιαφέροντος για επίλυση του Κυπριακού»

Tags:
ελληνοτουρκικά, Τουρκία, Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος, Νέα Δημοκρατία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK