12:49 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Τη Δευτέρα, το νομοσχέδιο για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τις 120 δόσεις έγινε δεκτό με ευρεία πλειοψηφία από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Προς ψήφιση εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα Τρίτη το νομοσχέδιο για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τις 120 δόσεις.

Χθες Δευτέρα, το νομοσχέδιο έγινε δεκτό με ευρεία πλειοψηφία από την επιτροπή της Βουλής.

Επί της αρχής θετικά ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» και επί της αρχής και επί των άρθρων. Η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής. Το ΜΕΡΑ25, τέλος, καταψήφισε επί της αρχής και δήλωσε ότι υπερψηφίζει τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο εισήχθη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Η συζήτηση στην Ολομέλεια είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι.

Το απόγευμα, αναμένεται να κάνει παρέμβαση και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σταϊκούρας: Στόχος ο συγκερασμός της αναπτυξιακής διάστασης με την κοινωνική μέριμνα

Μιλώντας για το νομοσχέδιο, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε ότι στόχος της φορολογικής πολιτικής της ΝΔ είναι ο συγκερασμός της αναπτυξιακής διάστασης με την κοινωνική μέριμνα.

Εξήγησε ότι η νέα φορολογική πολιτική θα αποτελεί τμήμα ενός «ολοκληρωμένου σχεδίου» αλλαγής του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής, υλοποίησης διαρθρωτικών αλλαγών, ενίσχυσης της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία με στόχο την επίτευξη υψηλής και διατηρήσιμης οικονομικής ανάπτυξης, τη διεύρυνση των δημοσιονομικών περιθωρίων για ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, τη δημιουργία πολλών και ποιοτικών θέσεων απασχόλησης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Ο υπουργός κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι άφησε πολλούς πολίτες εκτός των ρυθμίσεων για τις 120 δόσεις και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Ανακοίνωσε επίσης την μείωση του επιτοκίου από το 5% στο 3% για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, η οποία θα προβλέπεται σε ρύθμιση που θα περιληφθεί στο διϋπουργικό νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί έως την Τετάρτη στη Βουλή.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί «ταξικής μεροληψίας» για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι με την πρωτοβουλία της ΝΔ «δεν εξαιρείται κανείς».

Έως την Τετάρτη η κατάθεση του διυπουργικού νομοσχεδίου

Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής βρίσκεται αυτήν την εβδομάδα η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Επικρατείας για το επιτελικό κράτος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έως την Τετάρτη αναμένεται η κατάθεση του διυπουργικού νομοσχεδίου, το οποίο θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις – μεταξύ άλλων – για το πανεπιστημιακό άσυλο και τη διοίκηση των ΟΤΑ.

Σχετικά:

Το νομοσχέδιο για μείωση ΕΝΦΙΑ και 120 δόσεις πέρασε από την επιτροπή της Βουλής
Tags:
Χρήστος Σταϊκούρας, Βουλή, Νομοσχέδιο, φορολογικό, Φορολογία, 120 δόσεις, ΕΝΦΙΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK