21:41 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η νέα ρύθμιση για το πανεπιστημιακό άσυλο θωρακίζει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την ακαδημαϊκή ελευθερία

«Οι έκνομες ενέργειες που κατέλυαν το άσυλο, όπως βιαιοπραγίες, εκφοβισμοί, παρεμπόδιση συνεδρίων, θα αποτρέπονται», δηλώνει αναφορικά με την ρύθμιση για το άσυλο η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Όπως υπογραμμίζει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ, η νέα ρύθμιση θωρακίζει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και τη διδασκαλία.

Ταυτόχρονα η ίδια σημειώνει πως «θα ισχύει στα ΑΕΙ ό,τι ακριβώς ισχύει σε κάθε δημόσιο χώρο της χώρας, δηλαδή οι αρχές επεμβαίνουν για κάθε αξιόποινη πράξη όπως ορίζει η κοινή νομοθεσία».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις αλλαγές που θα βρουν οι μαθητές μπροστά τους από τον Σεπτέμβριο, η κυρία Κεραμέως, διευκρίνισε πως αυτές θα αφορούν τους μαθητές της Γ΄ λυκείου και περιλαμβάνουν τα εξής:

  • κατάργηση του διαχωρισμού σχολών ελεύθερης πρόσβασης και σχολών στις οποίες οι υποψήφιοι εισάγονται με εξετάσεις
  • εξορθολογισμό της εξεταστέας ύλης
  • μείωση του συντελεστή της Λογοτεχνίας στη συνεξέταση με την Έκθεση

Το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια κατατέθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, στη Βουλή. 

Tags:
Πανεπιστήμιο, Νίκη Κεραμέως, Υπουργείο Παιδείας, πανεπιστήμια, άσυλο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK