14:10 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Από τους στόχους των δανειστών δεσμεύονται τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών και οι εταίροι προσποιούνται πως το δημόσιο χρέος της Ελλάδα είναι βιώσιμο.

«Η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεσμευμένοι στους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος των δανειστών», τονίζει ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, με τους εταίρους να «εμμένουν σ' αυτούς για να συνεχιστεί το θέατρο ότι το δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο», ανέφερε.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρουφάκης τονίζει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «αν δεν καταργηθεί η προπληρωμή του 100% του φόρου των επιχειρήσεων, δεν πρόκειται να σταματήσει η ύφεση, η μετανάστευση ανθρώπων και επιχειρήσεων, να έρθουν πραγματικές επενδύσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, όσον αφορά στο πανεπιστημιακό άσυλο, η κυβέρνηση «θα έπρεπε να αποδεχθεί την πρόταση του ΜέΡΑ25 για τη σύσταση Πανεπιστημιακής Υπηρεσίας Περιφρούρησης του Ασύλου, που να λογοδοτεί στην πανεπιστημιακή κοινότητα».

Σχετικά με τη συνεργασία του ΜέΡΑ25 με το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναφέρει πως τα προβλήματα «είναι κοινά με τους άλλους λαούς: κόκκινα δάνεια, χαμηλοί μισθοί, υποαπασχόληση, φτώχεια, κλιματική καταστροφή» και επιβάλλουν τη συνεργασία, ενώ κάνει λόγο και επέκταση της συνεργασίας και με τον Μπέρνι Σάντερς, στο πλαίσιο της Προοδευτικής Διεθνούς.

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης χαρακτηρίζει το ασφαλιστικό σύστημα ως μη βιώσιμο, κάνοντας λόγο για ενίσχυσή του με πόρους από τη μετατροπή του ΤΑΙΠΕΔ σε Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα, φορολογώντας τις τράπεζες με 0,2% επί των δανείων που λαμβάνουν, με αύξηση κατώτατου μισθού και κατάργηση της προπληρωμής του φόρου των επιχειρήσεων.

Tags:
Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, Γιάνης Βαρουφάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK