02:34 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, εμφανίζεται βέβαιος πως οι συνθήκες πλέον ωριμάζουν για «πιο ρεαλιστικούς στόχους» σε σχέση με το 3,5% του ΑΕΠ.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δηλώνει ότι κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις με τους Ευρωπαίους για τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος κάτω από το 3,5% του ΑΕΠ για το 2020.

Όπως επισημαίνει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, «ο προγραμματισμός του πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου είναι να χτίσουμε, βήμα-βήμα, όλες τις αναγκαίες συνθήκες, ώστε να επιτύχουμε μέσα στο 2020 αυτόν τον στόχο»

Ο κ. Σταϊκούρας εκφράζει την αισιοδοξία του ότι θα δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος για μείωση φόρων το 2020, κάτι που θα αποτυπωθεί στον προϋπολογισμό του ερχόμενου έτους.

«Εκτιμούμε ότι με την αύξηση του ρυθμού μεγέθυνσης της οικονομίας, την ταχεία επιστροφή στην κανονικότητα και τη σωστή υλοποίηση του πλαισίου ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιδιωτών, θα δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος για μείωση φόρων και το 2020», αναφέρει.

Για το τρέχον έτος ο κ. Σταϊκούρας υποστηρίζει ότι δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό, αλλά ταυτόχρονα υπογραμμίζει ότι μετά τη μείωση του ΕΝΦΙΑ δεν υπάρχει χώρος για άλλες παρεμβάσεις.

Tags:
ΕΝΦΙΑ, ΑΕΠ, Υπουργείο Οικονομικών, Πλεόνασμα, Χρήστος Σταϊκούρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK