ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το διυπουργικό νομοσχέδιο, που κατατέθηκε στις επιτροπές, περιλαμβάνει την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και την κυβερνησιμότητα σε δήμους και περιφέρειες.

Με την διαδικασία του επείγοντος εισήχθη στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές το διυπουργικό νομοσχέδιο με στόχο να έχει ψηφιστεί από την ολομέλεια έως την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η συζήτηση του νομοσχεδίου, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και την κυβερνησιμότητα σε δήμους και περιφέρειες, θα ολοκληρωθεί αύριο.

Με το νομοσχέδιο:

  • Ανοίγει ο δρόμος για την ψηφιακή έκδοση συντάξεων.
  • Δημιουργείται το πλαίσιο για διανομή φαρμάκων στους βαριά πάσχοντες στα σπίτια, στον χώρο νοσηλείας ή τα φαρμακεία της γειτονιάς τους.
  • Μέσω των διατάξεων για το πανεπιστημιακό άσυλο «κατοχυρώνεται και προστατεύεται η ελεύθερη διακίνηση ιδεών στην έρευνα και τη διδασκαλία και δίνεται τέλος στο υπάρχον καθεστώς ανομίας στα πανεπιστήμια», αναφέρουν οι κύκλοι του Μαξίμου.
  • Μειώνεται το επιτόκιο για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία από το 5% στο 3%, όπως ήδη έχει γίνει για τις οφειλές προς την εφορία.
  • Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς κύκλους, «μπαίνει τέλος στην αδυναμία λήψης αποφάσεων στις περιφέρειες και τους δήμους, που προκλήθηκε από τη θέσπιση της απλής αναλογικής στην ανάδειξη των μελών των περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων».
  • Τοποθετούνται τα θεμέλια του νέου, ψηφιακού κράτους. Κατά τις ίδιες πηγές, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει σειρά διατάξεις που απλοποιούν διαδικασίες και εισάγουν πρακτικές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Tags:
τοπική αυτοδιοίκηση, άσυλο, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μέγαρο Μαξίμου, Βουλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK