10:29 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας.

«Βολές» Τσίπρα κατά κυβέρνησης για το επιτελικό κράτος, αύριο η ομιλία Μητσοτάκη

© Φωτογραφία : Nick Paleologos / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Το μόνο σχέδιο που πράγματι είχατε έτοιμο, ήταν αυτό της άλωσης του κράτους», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση του νομοσχεδίου για το Επιτελικό Κράτος.

«Πυρά» κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για το Επιτελικό Κράτος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για ένα σχέδιο που «βάλλει ευθέως εναντίον των δημοκρατικών θεσμών και της κοινής λογικής».

«Από τις πρώτες τρεις βδομάδες, αποδεικνύετε ότι το μόνο σχέδιο που πράγματι είχατε έτοιμο, ήταν αυτό της άλωσης του κράτους», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Τσίπρας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ. 

Ο ίδιος επεσήμανε, ακόμη, ότι το νομοσχέδιο μετατρέπει το πρωθυπουργικό γραφείο σε Λεβιάθαν με στρατιές μετακλητών, λέγοντας επίσης ότι τις πρώτες νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης «θα τις ζήλευε ακόμη και η κυβέρνηση Όρμπαν στην Ουγγαρία», «μπορεί και η κυβέρνηση Μπολσονάρο στη Βραζιλία».

Ακόμη, μίλησε για «θεσμική λαθροχειρία» και «σκληρά συγκεντρωτικό μοντέλο», κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θέλει «τις υπερεξουσίες εις βάρος του δημοκρατικού ελέγχου, εις βάρος τελικά της ίδιας της Βουλής». 

Όπως τόνισε, επίσης, το νομοσχέδιο θα επιφέρει πρόσθετα γραφειοκρατικά και δημοσιονομικά βάρη και ετήσια επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού ύψους τουλάχιστον 2.271.000. 

Αύριο η ομιλία Μητσοτάκη

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από το Μαξίμου, αύριο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στις 19:00 στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου για το Επιτελικό Κράτος.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι «το νομοσχέδιο για το Επιτελικό κράτος αφορά στη λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των Κυβερνητικών Οργάνων και της Κεντρικής Δημόσιας Διοίκησης».

Πρόκειται για το πρώτο νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το οποίο συστηματοποιεί και κωδικοποιεί, σε ένα ενιαίο νομοθέτημα, το σύνολο των διατάξεων που διέπουν την οργάνωση, τη λειτουργία και τη διαφάνεια της κυβέρνησης, των κυβερνητικών οργάνων και της κεντρικής δημόσιας διοίκησης.

Tags:
ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK