14:15 07 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, στην ολομέλεια της Βουλής, Αθήνα, στις 30 Ιουλίου, 2019.

Γεωργιάδης σε Τσίπρα: Είστε πρώην πρωθυπουργός και πρέπει να μετράτε αυτά που λέτε

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Είστε πρώην πρωθυπουργός και δεν αρμόζει στο αξίωμα που είχατε να λέτε τέτοια πράγματα στη Βουλή», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

«Να δείξει ότι κάπου τον ωρίμασε η 4ετία» που ήταν στην κυβέρνηση και «ότι θέλει και εκείνος να έρθουν επενδύσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας» κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας στις προηγούμενες δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, στη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Επιτελικό Κράτος

Ο Αλέξης Τσίπρας ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο Ελληνικό.

«Μας είχατε πει, την πρώτη εβδομάδα θα αρχίσουν οι εργασίες στο Ελληνικό. Τι έγινε, πού είναι οι εργασίες; Οι μόνες εργασίες είναι οι χαριστικές τροπολογίες», είπε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ. 

Όπως σημείωσε ο ίδιος, η δική του κυβέρνηση ξεμπλόκαρε όλο το πρότζεκτ με σεβασμό στο Δημόσιο συμφέρον και στο περιβάλλον.

«Πού θα τους βάλετε τους ουρανοξύστες, μέσα στη θάλασσα;», ανέφερε.

Ο κ. Γεωργιάδης, απαντώντας, επεσήμανε: «Καταθέσαμε τροπολογία για το Ελληνικό, μια τροπολογία τριών γραμμών που αναφερόταν στη νομική διασάφηση του όρου "ψηλά κτίρια". Είπατε ψευδώς, ότι με τον νόμο που ψηφίσαμε αλλάξαμε τους όρους δόμησης του επενδυτού και κάνατε και ευφυολόγημα, αν θα βάλουμε τους ουρανοξύστες μέσα στη θάλασσα».

Και συνέχισε: «Είστε πρώην πρωθυπουργός και δεν αρμόζει στο αξίωμα που είχατε να λέτε τέτοια πράγματα στη Βουλή, για μια πολύ σοβαρή επένδυση που και εσείς, με τον τρόπο σας, προσπαθήσατε να υποστηρίξετε». 

«Παρακαλώ κύριε Τσίπρα, να σηκωθείτε τώρα και να μου πείτε, με ποιο σημείο της τροπολογίας μας ευνοήθηκε επενδυτής. Είστε πρώην πρωθυπουργός και πρέπει να μετράτε αυτά που λέτε, εκτός και αν πρόκειται περί ανοησίας», είπε ακόμη, τονίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας στέλνει κακό μήνυμα στο εξωτερικό και στους επενδυτές.

Tags:
επενδυτές, επένδυση, Ελληνικό, Αλέξης Τσίπρας, Άδωνις Γεωργιάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK