20:08 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ονομαστική ψηφοφορία για σειρά διατάξεων του νομοσχεδίου για το Επιτελικό Κράτος ζητά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας καταθέτει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για μια σειρά από διατάξεις του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για το Επιτελικό Κράτος.

Όπως ανακοίνωσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας υποβάλλεται στα άρθρα για τον υπηρεσιακό γραμματέα, για τους γενικούς και τους ειδικούς γραμματείς, για τη μεταβατική διάταξη που καταργεί το μητρώο για τα επιτελικά στελέχη, τη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη στο ΑΣΕΠ και για το σύνολο του κεφαλαίου του νομοσχεδίου για τη νέα Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Η συζήτηση για το νομοσχέδιο βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το πρώτο νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ και συστηματοποιεί και κωδικοποιεί, σε ένα ενιαίο νομοθέτημα, το σύνολο των διατάξεων που διέπουν την οργάνωση, τη λειτουργία και τη διαφάνεια της κυβέρνησης, των κυβερνητικών οργάνων και της κεντρικής δημόσιας διοίκησης.

Αύριο το απόγευμα, αναμένεται να μιλήσει στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από το βήμα της Βουλής σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική στο νομοσχέδιο, κάνοντας λόγο για ένα «σκληρά συγκεντρωτικό μοντέλο» που, όπως είπε, «βάλλει ευθέως εναντίον των δημοκρατικών θεσμών και της κοινής λογικής».

Tags:
δημόσιοι υπάλληλοι, Δημόσιο, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK