23:52 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στάθηκε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με αφορμή τη συμπλήρωση την Τετάρτη ενός μήνα από την εκλογή της.

Για 10 σημαντικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης μέσα σε έναν μήνα από την εκλογή της έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Απαριθμώντας τις πρωτοβουλίες αυτές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε:

  1. Ταχεία συγκρότηση κυβέρνησης και στελέχωση γενικών γραμματειών,
  2. υπεύθυνη αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων,
  3. άμεσες αποφάσεις για το Μάτι,
  4. ξεμπλοκάρισμα της εφαρμογής του 112 και ενδιάμεση λύση,
  5. άμεσο νομοθετικό έργο με το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος και το διυπουργικό νομοσχέδιο,
  6. δράσεις για την ασφάλεια και τη δικαιοσύνη,
  7. αναβάθμιση λειτουργιών του υπουργείου Οικονομικών,
  8. αποκατάσταση εμπιστοσύνης καθώς η Ελλάδα δανείστηκε με επταετές ομόλογο 2,5 δισ. ευρώ, με ιστορικά χαμηλό επιτόκιο 1,9%,
  9. Ελλάδα 2021,
  10. ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κύπρο για λόγους συμβολικούς, αλλά και πολύ ουσιαστικούς.

Τις επόμενες ημέρες νομοσχέδιο για τα προσωπικά δεδομένα

Ο κ. Πέτσας σημείωσε εξάλλου ότι η Ελλάδα μαζί με την Ισπανία είναι οι μόνες χώρες που δεν ενσωμάτωσαν στο εθνικό Δίκαιο εντός της προθεσμίας την οδηγία της ΕΕ για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

«Πληρώνουμε πρόστιμο για κάθε μέρα καθυστέρησης» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιρρίπτοντας ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί σχετικό νομοσχέδιο.

«Η Θάνου είχε ταυτιστεί με την κομματικοποίηση των αρχών»

Ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για αποκομματικοποίηση των ανεξάρτητων αρχών, αναφερόμενος στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Σε ό,τι αφορά την επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλική Θάνου, της καταλόγισε ότι «είχε ταυτιστεί με την κομματικοποίηση των αρχών».

Υπενθυμίζεται ότι διάταξη στο πολυνομοσχέδιο επιβάλει το ασυμβίβαστο της θέσης της επικεφαλής της επιτροπής Ανταγωνισμού με θέσεις και αξιώματα του κυβερνητικού επιτελείου. Η ρύθμιση έχει ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, την αυτοδίκαιη πρόωρη παύση της προέδρου, αντιπροέδρου και πολλών άλλων εκ των μελών της Επιτροπής.

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη

Περιγράφοντας την ατζέντα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι έχει σήμερα συνάντηση με τον επενδυτή κ. Σαουίρις και την Πέμπτη, στις 11:00, πρόκειται να δει τον επενδυτή κ. Ουαλίντ.

Επίσης την Τετάρτη στις 13:00 θα προεδρεύσει σύσκεψης με την ηγεσία του υπουργείου Αθλητισμού και στις 18:00 θα συναντηθεί τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας. Την Παρασκευή, στις 10:00, θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ.

Στο πλαίσιο των επισκέψεών του στα υπουργεία την Πέμπτη στις 9:00 θα επισκεφθεί το υπουργείο Ναυτιλίας.

Τα ταξίδια του πρωθυπουργού στο εξωτερικό

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι στις 29 Αυγούστου ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Βερολίνο, ενώ στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου θα μεταβεί στην Ολλανδία.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου ο κ. Μητσοτάκης θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Tags:
Κυριάκος Μητσοτάκης, Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, προσωπικά δεδομένα, Κυβέρνηση, Βασιλική Θάνου, Στέλιος Πέτσας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK